10.10.2022

Uusi Volvo varmistaa, että kukaan ei unohdu autoon

Tänä syksynä lanseerattava uusi Volvo EX90 on täynnä uusia tekniikoita.

Volvo lanseeraa pian, marraskuussa uuden EX90-mallin, jossa on paljon uusia tekniikoita. Uusi järjestelmä tulevassa EX90-mallissa on matkustamon tutkatoiminto, joka on erittäin herkkä tunnistamaan ihmisten liikkeet.

Se tunnistaa esimerkiksi nukkuvan pikkulapsenkin liikkeet millin tarkkuudella. Toiminto kattaa kaikki auton sisätilat, myös tavaratilan.

Volvo on kehittänyt autoon järjestelmän, jonka tarkoituksena on ehkäistä kammottavia tragedioita. Yhdysvalloissa tehdyn tilastoinnin mukaan vuodesta 1998 yli 900 lasta on kuollut jäätyään kuumaan autoon. Surullisinta tapauksissa on se, että suurin osa on tapahtunut niin, että joku unohti, että lapsi on autossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tulee myöhemmin kaikkiin Volvoihin

Uusi matkustamon tutkajärjestelmä tulee säädösten salliessa ensin vakiovarusteeksi Volvo EX90 -malliin, joka esitellään marraskuun 9. päivä. Ominaisuus sisältyy myös muihin tuleviin Volvo -malleihin.

Volvon järjestelmässä on kattokonsoliin, lukuvaloihin ja tavaratilaan asennettuja antureita jotka osaa tunnistaa pienimmätkin liikkeet auton koko sisätiloissa.

Volvolla ajatellaan myös lemmikieläimiä ja siksi anturit on sijoitettu autoihin tavaratilaa myöten.

– Kukaan ei ole tahallaan huolimaton tai väsynyt, mutta tiedämme, että niin voi käydä, sanoo vammojen ehkäisyyn erikoistunut tekninen asiantuntija Lotta Jakobsson.

– Olemme kaikki ihmisiä, ja huomion herpaantuminen on osa elämää. Huipputeknologian avulla voimme tukea sinua, kun et ole parhaimmillasi ja estää perheenjäseniä tai lemmikkejä unohtumasta autoon.

Myös ilmastointi pysyy päällä

Volvon tutkajärjestelmä toimii niin, että se aktivoituu, kun auton yrittää lukita. Jos perheenjäsen tai lemmikki havaitaan sisätiloissa, auton lukitus pysyy auki ja keskinäyttöön tulee kehotus tarkistaa matkustamo matkustajien varalta.

Auton ilmastointijärjestelmä voi pysyä käynnissä, jos ihmisiä tai eläimiä havaitaan matkustamossa. Tämä voi myös auttaa pienentämään hypotermian tai lämpöhalvauksen riskiä. Ilmastointijärjestelmä pysyy käynnissä niin kauan kuin korkeajänniteakussa on riittävä varaus.

Matkustamon tutkajärjestelmä tulee vakiovarusteeksi kaikissa maissa, joissa järjestelmän käyttämä 60 GHz:n taajuus on hyväksytty autokäyttöön.

Lähde: Volvo

Luetuimmat