2.3.2021

Uusia Leon-malleja kahdelta merkiltä – hanaa ja kaasua

Cupra Leon Sportstourer 2.0 TSI 2021 – Uusia Leon-malleja

Uusia Leon-malleja julkaistaan samaan aikaan sekä Cupran että Seatin logojen väliin. Cupra tuo nyt 300 hevosvoimaa bensiiniturbon voimin ja Seat esittelee muun muassa kaasuvaihtoehdot.

Saamme samalla kertaa uusia Leon-malleja peräti kahdelta eri merkiltä. Cupra ja Seat ovat eriytyneet kahdeksi automerkiksi jo vuonna 2018, mutta edelleen mallistossa kummittelee samoja automalleja Atecan ja Leonin verran. Tällä kertaa molempien merkkien Leon-mallisto laajenee samalla kerralla.

Nyt tuorein Cupra Leon saa ansaitsemansa voimalinjan 2,0-litraisesta turboahdetusta bensiinimoottorista aiemman hybridivoimalinjan rinnalle ja tämä tarkoittaa hanaa – farmarikorissa saman saa nelivedolla höystettynä. Seatin puolella palettiin lisättiin TGI-kaasuvaihtoehto molempiin korimalleihin. Lisäksi Seat Leon Sportstourer on saatavilla jatkossa myös kevythybridinä sekä automaattivaihteisena ja nelivetoisena dieselversiona.

Cupra Leon 2.0 TSI 2021

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Cupra Leon 2.0 TSI

Hämmennys oli melkoinen, kun sporttiseksi luvatun brändin uusi Leon julkistettiin lataushybridinä. Nyt Cupra Leon saa vihdoin arvoisensa voimalinjan 2,0-litraisesta TSI-moottorista, DSG-automaattivaihteistosta ja etu- tai nelivedosta korimallin mukaan. Perinteisen viisiovisen valitseva joutuu tyytymään aina etuvetoisuuteen, mutta farmarikori tuo mukanaan aina nelivedon sekä kymmenen lisähevosta.

Suomen voimalinjavalikoimaan kuuluvat nyt 221 kilowatin (300 hv) Cupra Leon ja 228 kilowatin (310 hv) Cupra Leon Sportstourer 4Drive -malliversiot. Etuvetoinen Cupra Leon on varustettu mekaanisella tasauspyörästön luistonrajoittimella ja se kiihtyy 0–100 km/h 5,7 sekunnissa. Vastaavasti suurempi ja painavamapi 4Drive-nelivedolla varustettu Cupra Leon Sportstourer kiihtyy 0–100 km/h 4,9 sekunnissa.

Näistä Cupra Leon alkaa hinnasta 43 496 euroa. Farmarimallin mukana tulee lisää tehoa ja nelivetojärjestelmä, joten hintakin kasvaa 47 896 euron summaan. Saatuun lisäarvoon nähden tuo noin 4 400 euron lisähinta ei ole mahdoton. 

Cupra Leon 2.0 TSI 2021

Iskunvaimennus on säätyvää mallia (DCC) ja tasauspyörästön luistonrajoitin on sekin sähköisesti ohjattu.  Cupra Leon Sportstourerin viimeisimmän sukupolven 4Drive-nelivetojärjestelmä on toteutettu sähköhydraulisella monilevykytkimellä.

Ulkovärivaihtoehtoina on neljä metalliväriä, kaksi erikoisväriä ja kaksi mattaväriä. Lisäksi 19-tuuman Cupra-vanteet on saatavilla sekä kuparin että timantin värisinä. Brembon valmistamat jarrusatulat on nekin maalattu kuparin sävyyn.

10-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu tietoviihdejärjestelmä on täälläkin läsnä. Sisätiloissakin yhdistellään kuparin ja tumman metallisia sävyjä. Lisävarusteena on saatavilla kolme erilaista istuinvaihtoehtoa.

Seat Leon TGI

Seatiltakin uusia Leon-malleja

Kaasuversio liittyy Leonin muuhun mallistoon laajentaen Suomessa tarjottavaa voimalinjavalikoimaa. Nyt valittavissa on neljä eri voimalinjaa: TDI-dieselmoottori, eTSI-kevythybridi, e-HYBRID ladattava hybridi ja TGI-kaasumalli.

Seat Leon TGI on varustettu 1,5-litran nelisylinterisellä moottorilla, joka tuottaa tehoa 96 kilowattia (130 hv) ja vääntöä 200 newtonmetriä. Kompaktin kokoluokan Leon yhdistää kolme kaasusäiliötä, joiden nettokapasiteetti on 17,3 kilogrammaa. Pelkällä kaasulla toimintamatka on jopa 400 kilometriä.

Kaasun loppuessa säiliöistä, auto siirtyy käyttämään automaattisesti bensiiniä. Leon TGI on varustettu 9 litran polttoainesäiliöllä, joten se on tarkoitettu lähinnä väliaikaiseksi varaksi.

Seat Leon TGI-kaasuversio on saatavilla sekä 5-oviseen malliin että Seat Sportstoureriin. Molemmat korimallit on myös valittavissa manuaalivaihteisena tai automaattivaihteisena, joskin Sportstourerin osalta manuaalivaihteisto tulee saataville vasta hieman myöhemmin.

Uusi Seat Leon TGI on saatavilla kolmella eri varustelutasolla: Style, Xcellence ja FR. Huolimatta siitä minkä varustelutason asiakas valitsee, jokainen Leon TGI -kaasumalli on nyt varustettu digimittaristolla.

Seat Leon TGI

Seat ja Gasum tarjoavat vuoden ajaksi 600 kilogrammaa biokaasua uusien Seat-kaasuautojen ostajille, joka vastaa valmistajan mukaan noin 15 000 kilometrin ajomäärää. Kampanja koskee kaikkien Seat-kaasumallien uusien autojen tilauksia ajalla 1.3.- 31.5.2021 ja edellyttää GasCard-kortin hankintaa. Kampanjaetu voidaan yhdistää myös romutuspalkkioon.

Seat Leon 1,5 TGI -kaasuversion hinnat alkaen malli Seat Leon 1,5 TGI 96 kW (130 hv) Style manuaalivaihteistolla maksaa 25 500 euroa. Sportstourer 1,5 TGI:n hinnat alkavat summasta 28 392 euroa ja toistaiseksi se tarkoittaa aina automaattivaihteistoa.

Farkkudiesel nelikkona

Samalla Leon Sportstourer -mallisto laajenee myös DSG-automaattivaihteistolla varustetun 1,0-litraisen eTSI-kevythybridin sekä DSG-automaattivaihteistolla ja 4Drive-nelivedolla varustettujen TDI-dieselversioiden verran.

Leon Sportstourer 1,0 eTSI -kevythybridi tuottaa tehoa 81 kilowattia (110 hv) ja on saatavilla ainoastaan DSG-automaattivaihteistolla ja Style-varustelutasolla. Se aloittaa nyt farmariversion hinnaston 26 348 eurosta.

Mallistoa laajentava, aina nelivetoinen ja automaattivaihteinen, Leon Sportstourer 2,0 TDI 4DRIVE -dieselversio tuottaa tehoa 110 kilowattia (150 hv) ja se on saatavilla kolmella eri varustelutasolla: Style, Xcellence ja FR.

Uuden Seat Leon Sportstourerin Style-varustelutaso pitää sisällään muun muassa 8,25-tuumaisella kosketusnäytöllä varustetun Media System Plus -tietoviihdejärjestelmän, 3-alueisen automaatti-ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen, kaistanpitoavustimen, pysäköintiavustimen ja lämmitettävän ohjauspyörän. Leon on myös Seatin ensimmäinen täysillä liitettävyyspalveluilla varustettu auto, joka mahdollistaa esimerkiksi navigoinnin päivittämisen ja auton toimintojen ohjaamisen älypuhelimen avulla.

Xcellence-varustelutaso täydentää vakiovarustelua suuremmalla kosketusnäytöllä ja navigointijärjestelmällä, mukautuvalla vakionopeudensäätimellä, liikennemerkkien tunnistuksella sekä peruutuskameralla. Leon Sportstourerissa on ensimmäistä kertaa sähkötoiminen takaluukun avaus ja sulkutoiminto. Seat Full Link -järjestelmän avulla mobiililaitteet kytkeytyvät Android Auton tai langattoman Apple CarPlay -sovelluksen kautta ajoneuvon tietoviihdejärjestelmään.

FR-varustelu puolestaan painostaa arjen sporttisuutta 18-tuumaisilla vanteilla, tummennetuilla takalaseilla sekä 15 millimetriä matalammalla FR-jousituksella. Viimeksi mainittu ei tosin kuulu varusteisiin ladattavassa hybridissä eikä TGI-kaasuversiossa.

Näitä uusia Leon-malleja myydään jo nyt, joten omaa suosikkiaan voi kysellä lähimmästä myymälästä. Ensin kannattaa kuitenkin tarkistaa toistamiseen halutun Leon-mallin keulalta löytyvä merkki.

Kuvat ja lähde: Cupra, Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat