25.11.2017

Uusia osia Skyline-klassikkoon – NISMO Heritage aloittaa R32:lla

Uusia osia Skyline-klassikkoon

Nissan Skyline R32 on saavuttanut klassikkoiän ja statuksen ainakin NISMO:n uuden perinneohjelman mielestä.

Nissan aloittaa uuden NISMO Heritage -nimellä kulkevan klassikkomalliohjelman. Uuden hankkeen myötä japanilaisvalmistaja pyrkii varmistamaan vanhempien harrastemalliensa osatarjontaa. Ensimmäisenä mallina perinneohjelmaan pääsi vuosina 1989–1995 valmistettu Skyline GT-R, vieläpä mallitunnuksella R32. Alkuvaiheessa ohjelma koskettaa lähinnä Japanin markkinoita.

Uusia osia Skyline-klassikkoon

Kilparadoilla erittäin menestynyt R32 ponkaisi maailmanmaineeseen viimeistään Gran Turismo -pelisarjan myötä, sillä pelisarjalla ja GT-R-mallistolla on ollut läheiset suhteet vuosikaudet. Myöhemmin Skyline GT-R nousi kulttimaineeseen muun muassa driftaus- ja harrasteautopiireissä.

Nissanin mukaan NISMO on ylläpitänyt lämpimiä välejä Skyline GT-R:n omistajiin. Valmistajan huomio kiinnittyi R32:n varaosiin erityisesti niiltä osin kun auton katsastaminen Japanissa sitä edellyttää. Niinpä perinneohjelman alkuvaiheessa NISMO Heritage tuo noin 80 uutta osaa markkinoille. Näihin kuuluvat johtosarjat, letkut sekä merkkien ja puskurien kaltaiset ulkopuolen osat. Harkinnassa on myös osavalikoiman kasvattaminen sekä Skyline GT-R R33:n ja R34:n lisääminen.

Uusia osia Skyline-klassikkoon
Uutta eloa ohjaustehostimen letkuihin.

NISMO huomauttaa, että kaikkia osia ei voida valmistaa uudelleen sellaisenaan alihankkijoiden muuttuneen tilanteen takia. Harkinnassa on kuitenkin osien korvaaminen uusilla tarvikeosilla, kunnostetuilla komponenteilla ja myös NISMO-viritetyillä osilla.

Uusia osia Skyline-klassikkoon

Muutama kuukausi sitten Mazda kertoi aloittavansa kattavan restaurointiohjelman MX-5:n ensimmäiselle sukupolvelle.

Lähde ja kuvat: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat