3.6.2020

Välivuosi rallille: Neste Rally Finland siirtyy ensi vuoteen – juhlakilpailu ajetaan vasta 2021

Neste Ralli

Neste Rally Finland jää tältä vuoudelta väliin, sillä vallitsevassa tilanteessa riskit olisivat liian suuret.

Perinteikäs Neste Rally Finland viettäisi tänä vuonna 70. juhlavuotta – viettäisi, sillä juuri saamamme tiedon mukaan tapahtuma on tältä vuodelta peruttu. Neste Ralli oli määrä järjestää Jyväskylän ympäristössä 6.–9. elokuuta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Syy koronaviruksessa

Syy tapahtuman perumiseen on tietysti Covid 19. Ralliorganisaatio kertoo, että vaikka pandemiatilanne on kehittynyt parempaan suuntaan, liittyy tapahtuman järjestämiseen vielä liikaa aovimia tekijöitä ja riskejä terveyden, turvallisuuden ja talouden suhteen. Tapahtumaorganisaation mukaan tällä hetkellä ei voida edes tietää, millaisia yleisötilaisuuksia vain kahden kuukauden päästä ylipäänsä sallittaisiin tai miten ulkomaalaisten osallistujien matkustustilanne kehittyy. Nämä turvallisuus- ja terveysriskit näkyisivät siten myös tapahtumajärjestäjien taloudellisena riskinä.

Tapahtuman edustajat kertovat siirtämisestä seuraavaa:

–Vaikka Neste Rallin peruuntumiseen oli pitkin kevättä osattu jo valmistautuakin, on toki selvää, että päätös oli monella tapaa vaikea. Haluamme peruutuksella osoittaa vastuullisuutta aivan kaikkia sidosryhmiämme sekä koko yhteiskuntaa kohtaan. Terveys ja hyvinvointi ovat aina etusijalla. Suuntaamme katseet luottavaisina vuoteen 2021, jolloin pääsemme vihdoin juhlimaan 70-vuotiasta rallia ansaitusti hyvissä tunnelmissa yhdessä katsojien, kilpailijoiden, tapahtumantekijöiden sekä pitkäaikaisten että uusien kumppaneidemme kanssa, kuvailee Neste Rallin promoottori Jani Backman.

- Tutkimme tapahtuman siirtämistä myöhemmälle syksyyn, mutta arviomme siirron toteuttamisen epävarmuustekijöistä puhuivat valitettavasti peruutuksen puolesta. Erityisesti haluamme kiittää kaikkia niitä vapaaehtoisia, jotka olivat jo sitoutuneet tämän vuoden tapahtuman läpivientiin ja tehneet sitä ammattiorganisaatiomme rinnalla aina viime syksystä saakka – vielä tästä noustaan, otetaan ensi vuonna uusiksi, summaa Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Peruutukset hoituvat seuraavasti

Kaikki vuoden 2020 Neste Rally Finlandiin ennakkoon ostetut lahjakortit/liput siirretään vuoden 2021 rallin  vastaaviksi ennakkotilauksiksi. Tapahtuman järjestäjät kertovat myös perutuksien olevan  mahdollisia, pois lukien  palvelu- ja toimituskulut. Näistä seikoista löydät lisää tietoa Neste Rally Finlandin sivuilta täältä.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuva: Aake Kinnunen, lähde: nesterallyfinland.fi

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat