5.8.2021

Valmistaja vihjaa: erikoismalli Honda NSX Type S on tulossa

Honda NSX Type S

Japanilaisen hybridiurheiluauton nostoa on kaivattu. Nyt Honda NSX Type S saapuu legendaarisen nimen asettamin kovin odotuksin.

Japanilaisvalmistajan yli 500-hevosvoimainen hybridiurheiluauto on jotenkin jäänyt hieman varjoon. Aurinko nousee jälleen idästä, sillä Honda NSX Type S on luvattu saapuvaksi. Valoa tosin joudutaan odottamaan vielä hetken ajan, sillä toistaiseksi auto on hämärässä.

Alkuperäinen NSX esiteltiin vuonna 1989 ja markkinoille se saatiin vuotta myöhemmin. Peräti 15 vuotta tuotannossa säilynyt NSX saavutti maineen sekä ajettavuudestaan että loppuaikoina maltillisesta 280 hevosvoiman tehostaan. Vuonna 2005 mallinimi hävisi valmistajan valikoimista.

Paluu nähtiin monessa osassa, sillä vuonna 2011 Honda vahvisti julkaisevansa konseptin seuraavan vuoden puolella. Vuonna 2014 Honda kertoi esittelevänsä auton 2015 ja ensimmäinen tuotantoauto nähtiin lopulta 2016. Moottorin koeajossa Honda NSX oli vuoden 2018 puolella.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Honda NSX Type S

Honda NSX Type S on paluu legendaariselle vuonna 1997 esitellyn erikoismallin nimelle. Näin sille on jo luotu varsin kovat odotukset.

Mitään suurta korisarjaa tai takasiipeä lienee turha odotella, sillä sellaista ei ollut edeltäjässä eikä näy ensimmäisissä paljastetuissa kuvissakaan. Pieniä muutoksia näytettäisiin saatavan kuitenkin puskuriin ja oletettavasti myös sekä uutta logoa että uudet vanteet esitellään.

Sisätilojenkaan puolella tuskin muutetaan paljoa. Tietoviihdejärjestelmän päivitys olisi toivottava muutos, mutta ainakin S Type -logoja voi odottaa näkevänsä ohjaamossa.

Ajettavuus edellä

Honda on luvannut tarkempaa ajettavuutta ja lisää tunnetta, joten alustaan tehtäneen muutoksia. Nimen asettamat odotukset kohdistuvat juuri ajettavuuden hiomisen suunnalle. Tämä on toivottavasti keskiössä.

Honda kertoi myös NSX Type S -mallin saavan lisää tehoa, mutta ei mitään sen tarkempaa. Myynnissä olleen mallin 581 hevosvoimaa ylitetään, joten kuutosella alkavat lukemat eivät liene mahdottomuus. Tuo voima välitetään varmasti jatkossakin neljälle pyörälle 9-pykäläisen kaksoiskytkinautomaatin läpi.

Auto tullaan julkistamaan Montereyssä elokuun 12. päivä, sillä sen vain 350 kappaleen rajatusta erästä peräti 300 on varattu Pohjois-Amerikan markkinoille. Tuolla markkinalla nimi on tosin Acura NSX Type S.

Näin ollen Hondan vastaava tulee oikeastaan jäämään vain 50 kappaleen erittäin harvinaiseksi eräksi. Nämä loput jakautuvat muun maailman kesken, joten kilpailu lienee kovaa ja autot menevät nopeasti. Suomeen tuskin saadaan yhtäkään, mutta toivottavasti olemme väärässä.

Kuva ja lähde: Honda