10.8.2014

Valppaana kohti suojatietä

Koulujen alkaessa ensiluokkalaiset liittyvät liikenteeseen ensimmäistä kertaa.

Uuden lukuvuoden alkaessa jalkakäytävät täyttyvät koululaisista. Erityisesti ekaluokkalaisille ensimmäiset koulumatkat ovat jännittävä tilanne. Turvallisen matkan takaamiseksi on järjestetty tapahtumia ja julkaistu ohjeistusta.

Helsingissä Trafi ja Liikenneturva järjestivät Lasten Liikennekaupungissa aikuisten vastuuta korostaneen tapahtuman.

Turvallinen alku koulutielle –tapahtumassa puhunut liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko korosti suojateiden tärkeyttä. Ministeri painotti aikuisten vastuuta turvallisen tienylityksen mahdollistamiseksi.

Aikuiset voivat auttaa alakoululaisia myös koulumatkoilla. Vakuutusyhtiö If on teettänyt alakoulujen rehtoreille kyselytutkimuksen koulumatkojen turvallisuudesta. Rehtorit pitivät lasten saattamista kouluun parhaana tapana parantaa turvallisuutta.

Uudellamaalla koulumatkan turvallisuutta ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Mannerheimin lastensuojeluliitto ja If järjestävät arkiaamuisin suojatiepäivystyksen, jossa heijastinliiveihin pukeutuneet vapaaehtoiset turvaavat teiden ylitykset. Osallistuminen suojatiepäivystäjäksi on yhä auki, ja se vie puoli tuntia yhtenä arkiaamuna. Osallistua voi osoitteessa https://uudenmaanpiiri.mll.fi/toiminta/suojatiepaivystys-2014/.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat