7.3.2021

Volkswagen ID.3 Tour 5 – isoakkuinen lisä mallistoon ilman yhden istuinpaikan menetystä

vuoden auto suomessa 2021 / Volkwagen ID.3
Volkswagen ID.3 on finaalin toinen täyssähköauto.

Saksan Volkswagenin mallikonfiguraattoriin on ilmestynyt kaivattu lisä Volkswagen ID.3 77 kWh -mallistoon, nimittäin viisipaikkainen ID.3 Tour 5 malli.

Volkswagen ID.3 -täyssähköauto on saatavilla kolmella eri akkuvaihtoehdolla: 45-, 58- ja 77-kilowattituntisella. Näistä kuitenkin suurin akku on karsinut takaistumapaikkoja yhdellä, eli auto on ollut saatavilla ainoastaan nelipaikkaisena. Uusi ID.3 Tour 5 muuttaa tilannetta.

Inside-EVs.com -sivuston mukaan Volkswagen on lisännyt joissain maissa valikoimaansa Volkswagen ID.3 Tour 5 -mallin, joka tarkoittaa suurimman akun ja kolmen takaistuinpaikan yhdistelmää. Suomen valikoimassa tällaista mallia ei ainakaan vielä ole tarjolla.

Tour 5 -mallin lähtöhinta on Saksassa Volkswagenin sivuston mukaan 47 820 euroa, joka on vähemmän kuin nelipaikkaisen, mutta paremmin varustellun Tour-mallin hinta (49 685 e).

Hieman erikoiseksi viisipaikkaisen mallin alemman hinnan kuitenkin tekee se, että aiemmin viisipaikkaisuuden esteen arveltiin olevan auton korkeaksi karkaava kokonaismassa. Nyt viisipaikkaisen mallin kokonaismassaksi ilmoitetaan 2 300 kilogrammaa, joka on vain 20 kg enemmän kuin nelipaikkaisen Tourin.

Auton tai akun massan laskemiseksi on luultavasti kuitenkin jouduttu näkemään huomattava määrä työtunteja, sillä tuskin autoa muuten olisi edes tuotu markkinoille nelipaikkaisena. Joka tapauksessa toivottavaa on, että viisipaikkainen malli tulee myöhemmin myös Suomeen.

Lähde: InsideEVs.com Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat