12.1.2018

Volkswagen toiseksi ostetuin henkilöautomerkki vuonna 2017

Volkswagen logo

VV-Auto Suomen on suurin automaahantuoja rekisteröinneillä mitattuna.

Viime vuosi oli varsin menestyksekäs VV-Autolle. Yrityksen maahantuomien autoja rekisteröitiin vuonna 2017 yhteensä 24 697 autoa. Se toi 18,6 prosentin markkinaosuuden.

Volkswagen oli Suomen toiseksi ostetuin henkilöautomerkki vuonna 2017. Uusia Volkswagen-henkilöautoja rekisteröitiin 12 746 kappaletta. Volkswagenin syömähammas eli suosituin malli viime vuonna oli edellisvuoden tapaan Golf 4 799 rekisteröidyllä autolla. Hybridien ja täyssähköautojen rekisteröintien kasvu oli myös erityinen ilonaihe, niiden rekisteröinnit kasvoivat 42,9 prosenttia.

– Kaksi volyymimalliamme Golf ja Polo uusiutuivat vuoden aikana ja sillä oli vaikutusta, Volkswagen-henkilöautojen johtaja Mikko Mykrä taustoittaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audi uskoo kaasumalleihin

Suosituin Audi-malli vuonna 2017 oli puolestaan Audi A4, jota rekisteröitiin 1 747 kappaletta.

– Vuoteen 2018 starttaamme vahvalla kaasuautomallistolla – Audi A3 g-tron ja Audi A4 Avant g-tron saavat vahvistusta täysin uudesta Audi A5 g-tronista, Audin johtaja Aki Juhakorpi myhäilee.

Seatin kehitys oli toista vuotta peräkkäin kokonaismarkkinaa vahvempi.

Uusi Seat Ibiza valittiin Vuoden Auto Suomessa 2018 -voittajaksi, mikä näkyi automalin joulukuun myyntiluvuissa.

Viime vuonna rekisteröitiin ennätyksellisesti yhteensä 181 uutta Porschea. Myynnin vauhditti erityisesti uuden Panameran hybridimallisto. Kiinnostusta herättivät myös 911 GT -mallit.

Liki kolmannes ostaa keskikokoisen auton

Autoalan tiedotuskeskuksen tiedoista käy ilmi, että liki kolmannes (30,4 %) valitsee itselleen henkilöautoksi C-luokan keskikokoisen auton, josta esimerkkeinä ovat Škoda Octavia, Volkswagen Golf ja Toyota Auris.

Lähes viidennes (19,6 %) ostaa itselleen suuren D-kokoluokan auton, joka voi esimerkiksi olla Volkswagen Passat, Ford Mondeo tai Toyota Avensis.

Kolmanneksi suosituimpaan (16,1 %) B-kokoluokkaan kuuluvat pienemmät autot kuten vaikka Ford Fiesta, Kia Rio ja Toyota Yaris.

Suosituin paku on Transporter

Volkswagen Hyötyautot teki uuden myyntiennätyksen vuonna 2017, kun sen automalleja rekisteröitiin Suomessa eri ajoneuvoluokissa yhteensä 4 680 yksilöä. Suomen suosituin pakettiautomalli viime vuonna oli Volkswagen Transporter.

Lähteet: VV-Auto, Trafi, Autoalan tiedotuskeskus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat