29.4.2016

Volkswagenin takaisinkutsut etenevät Golfiin

Volkswagenin ohjelmistopäivitys

Volkswagenin päästöhuijausskandaalin takaisinkutsut etenevät. Ensimmäisenä Golfina on vuorossa 2.0 TDI Blue Motion.

Saksan ajoneuvovirasto KBA on myöntänyt Volkswagenille luvan aloittaa päästöhuijausskandaaliin kuuluvien Golf 2.0 TDI Blue Motioneiden takaisinkutsut. Lupa tarkoittaa samalla sitä, että korjauskampanja etenee myös Suomessa.

2,0-litraisilla EA 189 -moottoreilla varustetuista Golfeista ensimmäisenä ovat vuorossa manuaalivaihteiset autot. Volkswagen arvioi, että Euroopassa tämä tarkoittaa noin 15 000 autoa. Muiden Volkswagen-mallien luvataan seuraavan piakkoin perässä.

Nyt takaisinkutsuttavien ajoneuvojen omistajat saavat lähiaikoina kirjeen, jossa heidän ajoneuvonsa kerrotaan kuuluvan kampanjan piiriin. Myöhemmässä kirjeessä omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä valtuutettuun VW-korjaamoon sopivan korjausajan sopimiseksi. Volkswagen kertoi aiemmin, että itse korjauksen pitäisi viedä noin puoli tuntia.

Volkswagenin mukaan korjauksen tavoitteena on, että se ei muuttaisi ajoneuvojen kulutusta, suorituskykyä tai meluisuutta. Ainakin Golf 2,0 TDI Blue Motionin kohdalla ajoneuvovirasto KBA on yhtiön mukaan ollut täysin tyytyväinen korjaukseen.

Maaliskuun alussa VTT toi julki epäilyksensä, että takaisinkutsut voivat olla suomalaisten Volkswageneiden kohdalla turhia. Korjaamatonta ajoneuvoa ei saa kuitenkaan enää katsastettua vuonna 2018.

Lähde: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat