20.3.2023

Yhteiskäyttöauto: Opelin vuokratuotot valuivat öljyn mukana lammikoksi parkkihallin lattialle

Vanhaan autoon voi tulla yllättäviä remontteja. Niin kävi Gomore-palvelussa olevalle Opel-yhteiskäyttöautolle.

Gomoressa vuokralla ollut yhteiskäyttöauto on marraskuun jälkeen tienannut vuokratuloilla sen verran, että auton kuukausittaiset vuokratulot verrattuna menoihin, ovat selkeästi plussalla. Kaikkiaan auton juoksevien kulujen jälkeen auto on tuottanut keskimäärin 200–300 euroa kuukaudessa, neljän ja puolen kuukauden aikana Opelista on kertynyt tuottoa runsas 1000 euroa.

Opel on jouduttu kuitenkin pitämään poissa "tienaamasta" maaliskuun ajan. Auton öljyvalo alkoi vilkuttaa öljyn vähyyden vuoksi. Tämä oli jopa pienoinen ihmetys, sillä olihan auton moottoriin vaihdettu syksyllä vain muutama tuhat kilometriä sitten uudet öljyt. Öljyjä on myös tarkistettu säännöllisesti, eikä auton ole huomattu syövän öljyä, joten öljyvalon syttyminen yllätti.

Kun autoa tutkittiin tarkemmin, sen havaittiin jättävän alleen melkoisen öljylammikon. Auto siis vuosi öljyä – lammikosta päätellen ihan reippaasti. Kun öljylammikko huomattiin, auto alkoi myös samoihin aikoihin haista ajettaessa palaneelta öljyltä, öljyä päätyi myös ilmeisesti pakosarjan päälle, jossa se alkoi kärytä.

Kurkkaus konepeiton alle paljasti, että moottori vuotaa öljyä sen oikealta puolelta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vian korjaus lähes tuhat euroa

Alkoi näyttää pahasti siltä, että ihan muutamalla kympillä tästä ei selvittäisi. Autolle piti kuitenkin löytää nyt huolto.

Lähistöllä oleva korjaamo lupasi etsiä autosta vian muutamalla kymmenellä eurolla. Vianetsinnässä paljastui, että auton öljynsuodattimen jalka vuosi öljyä ja se pitäisi öljyn jäähdyttimen lisäksi vaihtaa. Siihen työtunnit sekä uudet öljyt päälle, hinta olisi 918 euroa.

Lähes tuhat euroa! Opelin aiempien kuukausien aikana kerryttämät vuokratuotot uhkasivat nyt valua öljyn mukana lammikoksi parkkihallin lattialle! Lähes kaikkien kuukausien tienestit sulivat nyt vian korjaukseen.

No, tällaista se on vanhojen autojen kanssa. Yllättäviä korjauksia voi vanhaan ja käytettyyn sekä paljon ajettuun autoon tulla.

Alunperinhän Opel hankittiin hoitamaan satunnaisia ajoja ja se laitettiin vuokralle Gomoreen siksi, että olisi hyvä, jos vuokrauksen kautta auton kulut saisi takaisin. Jos vuokraus toisi plussaa, niin vielä parempi.

Lähes tuhannen euron hinta-arviota ei kuitenkaan voinut purematta niellä. Hinta vaikutti niin korkealta, että muita tarjouksia täytyi etsiä. Muutaman soiton jälkeen hinnaksi saatiin toiselta korjaamolta 650 euroa.

Auto päätettiin viedä sinne korjaukseen. Toisessa korjaamossa tehty vianetsintä moottoripesuineen maksoi 120 euroa, joten öljyvuodon korjauskustannus olisi siis 770 euroa. Vaikka osa vuokratuotoista valuikin siihen yhteen ainoaan öljylammikkoon, ihan kaikkea kertynyttä vuokratuottoa korjauksen ei sentään pitäisi viedä, reilu pari sataa ollaan vielä plussalla. Maaliskuun aikana Opelille ei ole myöskään tiedossa vuokratuottoa, koska autoa ei voi viallisena vuokrata ja ennen kuin auto on taas kunnossa, siinä kestää vielä muutamia päiviä. Lisäksi autoa tarvitaan maaliskuussa myös hieman omiin ajoihin.

Teksti ja kuvat: Manu Tuppurainen

Lisää aiheesta

Luetuimmat