Rolls-Royce Phantom

Ajoneuvot Uutinen 31.1.2017

Aikakauden loppu – Rolls-Roycen renessanssin aloittaneen Phantomin valmistus päättyy

Rolls-Royce Phantom on malliesimerkki muotoilusta, johon kolmetoista vuotta ei ole vaikuttanut.

Mahtava kuin pyörille nostettu temppeli. Vuonna 2003 epäilykset Rolls-Roycen uutta saksalaisisäntää kohtaan hälvenivät, kun jylhä Rolls-Royce Phantom esiteltiin.

Vain viisi vuotta aiemmin automaailma oli pidättänyt henkeään seuratessaan saksalaisvalmistajien kamppailua automaailman legendasta. Sopimusvirheen vuoksi Rolls-Roycelle moottoreita myyneelle BMW:lle päätyi itse Rolls-Royce -nimi, kun tarjouskilvan voittanut Volkswagen joutui tyytymään kaikkeen muuhun: tehtaaseen, automalleihin ja sisarmerkki Bentleyhin.

Rolls-Royce Phantom

BMW todisti paikkansa isäntänä esittelemällä seuraajan Rolls-Roycen kaikkein hohdokkaimpaan mallisarjaan Phantomiin.

Yksinkertainen ja arvokas

Vuonna 2003 esitelty Phantom VII ei sortunut kumartelemaan mennyttä retron nimissä. Auton jylhä pystykeula, arvokkaan pitkä konepelti ja takaistuimelle yksityisyyttä tuovat syvät C-pilarit eivät jättäneet mitään arvailujen varaan.

Phantomin tuotannon aikana uuteen kukoistukseen nousseen Rolls-Roycen mallisto laajeni. Phantomista tehtiin kaksoviset Coupé ja Drophead Coupé -painokset, ja alapuolelle ilmestyi pienempi Rolls-Royce Ghost.

Rolls-Royce Phantom säilyi tuotannossa nykyautolle poikkeuksellisen pitkään, peräti 13 vuotta. Yksinkertainen ja arvokas muoto on osoittautunut erinomaisen ajattomaksi, Phantom näyttää edelleen ajattomalta.

Rolls-Royce Phantom

Tuotannon päättymisen kunniaksi Rolls-Royce on valmistanut viimeisen Phantom VII:n nimeämättömälle Rolls-Royce keräilijälle. Auton erikoisuuksiin kuuluu lukuisiin jalopuupintoihin tehdyt upotukset, jotka esittävät 1930-luvun valtameriristeilijöitä ja merimatkailua. Merellinen teema jatkuu etu- ja takatilojen kelloissa, joiden taulut henkivät risteilyalusten radioiden muotoja. Jopa lampaanvillaisten (!) mattojen leikkaus on aaltojen innoittama.

Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom VII:n tuotannon päättyminen merkitsee myös loppua aikakaudelle, jolla nähtiin Rolls-Roycen paluu takaisin perinteiselle paikalleen automaailmassa. Rolls-Roycen tiedote vihjaa, ettei seuraajaa tarvitse odottaa kauaa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Rolls-Royce

Kaikki koeajot

Uusimmat