Ajoneuvot Caravan-messut 17.1.2020

Caravan 2020: Hymer Tramp S 695 – kasvot vastakkain eurotyyliin

Miten olisi matkailuauto viihtyisällä sohvaryhmällä, joka tarjoaa samalla lisätilaa
matkustamista varten? Caravan 2020 -messuilla esillä oleva Hymer Tramp S 695 on yksi
tuoreen trendin toteuttajista.

Matkailuajoneuvoissa erilaiset pohjaratkaisut tulevat ja menevät. Uutena trendinä parhaillaan käynnissä olevilla Caravan 2020 -messuilla on matkailuauton sohvaryhmä, jossa istutaan pöydän ympärillä kasvot vastakkain.

Traditionaaliseen matkailuautoon tottuneelta tämä niin kutsuttu face to face -ratkaisu saattaa kuulostaa oudolta, mutta järjestely omaa myös useita etuja, kun siihen hieman syventyy. Tämän malliset oleskelutilat, jotka ovat tällä hetkellä suosittuja Keski-Euroopan markkinoilla, on otettu yhtenä vaihtoehtona käyttöön useilla valmistajilla.

Näistä Hymer Tramp S 695 on yksi esimerkki. Siinä pöytäryhmä vaikuttaa varsin viihtyisältä, sillä vastakkaisten sohvien ja käännettävien ohjaamon istuinten muodostamassa tilassa neljälle hengelle järjestyy tilavat oltavat esimerkiksi ruokailua tai seurapelejä varten.

Haittapuoliakin löytyy, kuten kaikissa pohjaratkaisuissa. Hymerin sisällä istuessa tulee ensimmäisenä mieleen se, että kulkeminen auton ohjaamo- ja takaosan välillä vaatii aina pöydän siirtämisen ja/tai taittelun kokoon – muuten kulkuaukko muodostuu turhan ahtaaksi. No, ainahan voi sohvalla istuvan pyytää hakemaan jääkaapista purtavaa, mutta vessareissut muodostavat jo hieman enemmän hankaluuksia.

Etuna väljemmät tilat

Vastakkaisten sohvien selvänä etuna voi sen sijaan nähdä matkustusmukavuuden. Matkailuautojen rinnakkain istuttava, turvavöillä varustettu sohva on usein varsin ahdas etenkin kahden aikuisen miehityksellä, mutta Tramp S 695:ssä tilanne on toinen. Vastakkain sijaitsevat sohvat nimittäin valjastetaan kahdeksi erilliseksi istuimeksi kasvot menosuuntaan.

Hieman tyynyjen kanssa rakentelua homma vaatii, mutta tämä – kuten niin monet muutkin matkailuajoneuvojen ratkaisut – helpottunee sitä mukaa, kun omaa ajoneuvoa tottuu käyttämään.

Ja koska nämä penkit sijaitsevat auton molemmin puolin kylkiä vasten, tilaa etenkin sivuttaissuunnassa on luonnollisesti paljon reilummin – lähinnä pitkällä matkustajalla ohjaamon ja asuinosan välinen karmi ottaa ensimmäisenä kontaktia polven kanssa.

Vastakkain olevat sohvat tarjoava puoli-integroitu Hymer Tramp S 695 on rakennettu Mercedes-Benz Sprinterin tuoreelle etuvetoalustalle, joka tarjoaa niin 143- kuin 177-hevosvoimaiset moottorivaihtoehdot alle 3 500 kilogramman painoluokassa. Lisävarusteena saa sähköisesti alaslaskettavan vuoteen, jonka alla luvataan jopa 190 senttimetrin vapaa korkeus. Lämpiäminen hoidetaan Truma Combi 6D -diesellämmittimellä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Hymer

Kaikki koeajot

Uusimmat