Citroën C3 Aircross

Ajoneuvot Uutinen 13.6.2017

Citroën C3 Aircross – Tilaa ja tyyliä kompaktisti

Pirteän C3:n kintereillä saapuu Citroën C3 Aircross, joka lupaa samaa pirteää asennetta tilavammassa paketissa.

Osana Citroënin katumaastureiden ja crossovereiden vyöyrytystä nähdään tällä kertaa C3 Aircross, muhkumpi versio pirteästä C3:sta ja pienempi tulkinta Shanghain autonäyttelyssä esitellystä C5 Aircrossista. Ulkoisesti C3 Aircross näyttääkin juuri näiden mallien risteytykseltä, jatkaen merkin pirteätä nykyistä muotokieltä. Ristiriitaisia tunteita herättävät Airbump-puskurit näyttävät kuitenkin jääneen pois valikoimasta.

C3 Aircross on maavaraltaan 20 mm perus-C3:sta korkeampi ja tyylin mukaisesti helmat, puskurit ja pyöränkotelot ovat saaneet muhkumman ilmeen. Takana huomio kiinnittyy oopperaikkunoihin, joihin on tehty värilliset sälekaihtimet.

Citroën C3 Aircross

C3 Aircrossin kohdalla ostaja voikin valita 8 eri koriväristä, 4 kattoväristä ja 4 väripaketista, joten tarjolla on yhteensä 90 eri ulkonäkövaihtoehtoa. Matkustamossa on valittavana 5 erilaista teemaa perusharmaasta aina kirkkaisiin väreihin ja kangasverhoiltuun kojelautaan. Citroën on jälleen panostanut matkustamon mukavuuteen valon ja varusteiden avulla.

Uutukaisella on 4,15 metriä pituutta, korkeutta 1,64 m ja leveyttä 1,76 m. Akseliväli on 2,60 metriä ja Citroënin mukaan tavaratilaa on 410 litrasta aina 520 litraan, riippuen takapenkkien pituussäädöstä. Mikäli penkit kaataa, on käytettävissä parhaimmillaan 1 289 litraa tarpeen mukaan. Tavaratilan peite voidaan tarvittaessa kuljettaa autossa pystypäin, mikäli kuljetustarve moista vaatii.

Citroën C3 Aircross

Euroopan Vuoden Autoksi valitusta Peugeot 3008:sta tuttu Grip Control -ajotilavalitsin nähdään myös C3 Aircrossissa ja tarjolla on myös alamäkihidastin. Ajotehtäviä helpottaa myös tuulilasin heijastusnäyttö, 180° näkevä peruutuskamera, pysäköintiavustin, kaistavaroitin, vireystila- ja taukomuistutin, liikennemerkkitunnistus ja kaukovaloautomatiikka. Autonominen hätäjarrutustoiminto toimii 5-85 km/h nopeusvälillä, jalankulkijatunnistuksen toimiessa 60 km/h nopeuteen saakka.

Moottoreiksi Citroën on ilmoittanut kolme bensiinimoottoria ja kaksi dieseliä. Bensiinimoottoreista nähdään tutut 3-sylinteriset PureTech 82, PureTech 110 ja PureTech 130 -bensiiniturbot, jotka on varustettu manuaalivaihteistoin. Automaattivaihteet saa halutessaan keskimmäisen PureTech 110:n yhteyteen. Dieseleissä vaihtoehdot ovat BlueHDi 100 ja BlueHDi 120, molemmat manuaalisina.

Citroën C3 Aircross

Espanjan Zaragozassa valmistettava Citroën C3 Aircross saapuu Eurooppaan loppuvuodesta, tehtaan lupaillessa hintoja heinäkuun aikana.

https://youtube.com/watch?v=-LC5km-UQRY

Lähde ja kuvat: Citroën

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Citroën

Kaikki koeajot

Uusimmat