Ajoneuvot | Uutinen | 15.10.2019

Halvemmalla ilman Turboa – Porsche Taycan 4S

Porschen ensimmäiset sähköautot, Taycan Turbo ja Taycan Turbo S esiteltiin noin kaksi kuukautta sitten. Nyt julkistusvuorossa on Turbo-mallistoa edullisempi Taycan 4S.

Jaa artikkeli

Porschen syyskuussa esittelemästä täyssähköisestä Taycan-urheiluautosta julkistetaan jo kolmas malliversio, joka on myös ensimmäinen ilman Turbo-lisänimeä.

Porsche Taycan 4S on saatavilla kahdella erikokoisella akulla. Performance Battery -mallista saadaan irti 530 hevosvoimaa ja Performance Battery Plus -versiosta jopa 571 hv.

Vakiona Taycan 4S:ään kuuluva Performance Battery -akku tarjoaa 79,2 kilowattitunnin kapasiteetin ja lisävarusteena saatava Performance Battery Plus tarjoaa Taycan Turbosta tutut 93,4 kilowattituntia. Energiasisällön ero selittyy akun rakenteella, joka Plus-versiossa on kaksikerroksinen ja perusmallissa yksikerroksinen.

Akusta riippumatta Taycan 4S kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen tarkalleen neljässä sekunnissa ja huippunopeudeksi on ilmoitettu 250 km/h. Vakioakulla 4S:n WLTP-ajosyklin mukaiseksi toimintamatkaksi on saatu 407 kilometriä ja Performance Battery Plus -akulla 463 km, joka on Taycan-mallistosta pisin mahdollinen. Lataustehoa suurimmillaan vakioakku kestää 225 kilowattia ja Plus-variantti 270 kW.

Voimansiirroltaan 4S vastaa pitkälti muita Taycan-malleja. Etu- ja taka-akseleilla on kestomagnetoidut synkronimoottorit ja taka-akselille on asennettu kaksinopeuksinen vaihteisto. Myös ilmanvastuskerroin on aiemmista tuttu 0,22.

Myös muotoilu on hyvin samanlainen kuin Taycan Turboissa, suurimpia eroavaisuuksia ovat hieman eriävästi muotoillut etupuskuri, helmalevikkeet ja musta takadiffuusori. Pienempinä eroina mainittakoon 4S:n 19-tuumaiset vanteet ja punaiset jarrusatulat.

Taycan 4S on jo tilattavissa ja liikkeisiin kyseinen malli saadaan tammikuussa 2020. Hinnat alkavat 113 985,89 eurosta ja Performance Battery Plus -akulla auton saa halvimmillaan 121 005,27 eurolla. Hinnat ovat useamman kymmenen tuhannen euron halvempia kuin tehokkaammat Taycanit, Turbon hinta alkaa 163 450 eurosta ja Turbo S:n 198 855 eurosta.

Lähde ja kuvat: Porsche

Jaa artikkeli

Keskustelu