Jaguar Land Roverin lähivuodet

Ajoneuvot Uutinen 18.8.2018

Jaguar Land Roverin lähivuodet: lisää malleja ja uusi pohjarakenne

Odotettu uusi Defender, lisää malleja ja uusi pohjarakenne. Epävarmuuksista huolimatta Jaguar Land Rover tähyää tulevaan uusin asein.

Jaguar Land Roverin lähivuosiin kuuluu sekä malliston kasvattaminen että sen vaiheittainen hivuttaminen uudelle MLA-pohjarakenteelle. Valmistajalle yhtenäisrakenne olisi tervetullut uudistus, sillä nykyisellään kaksi automerkkiä jakavat yhteensä kuusi erilaista pohjalevyä.

Jaguar Land Roverin lähivuodet

MLA, Modular Longitudinal Platform, tulee asteittain vastaamaan suurimmasta osasta Jaguarin ja Land Roverin malleja. Modulaarinen pitkittäisarkkitehtuuri nähdään yhtiön mukaan vuodesta 2020 alkaen. Vuosiluku on vahva vihje sille, että ensimmäinen rakenteelle perustuva auto on kuumeisesti odotettu uusi Land Rover Defender. Klassikkomaasturin valmistus loppui 2016, mutta Land Rover on muistuttanut nimen palaavan uuden mallin myötä myötä. Uutta Defenderiä odotetaan vuosien 2020-2021 taitteessa. Defenderistä saatetaan kasvattaa myös kokonainen tuoteperhe Jeepin hengessä.

Jaguar Land Roverin lähivuodet

Valmistajan mukaan MLA-pohjaiset ajoneuvot tulevat tarjolle kevythybrideinä, lataushybrideinä sekä täyssähköautoina. Muutos ei kuitenkaan tapahdu kerralla, vaan ennen MLA-ajoneuvoja nähdään vielä pienempiin automalleihin päivitetty PTA (Premium Transverse Architecture), jota piristetään lataushybridein ja kevythybridein tulevia päästörajoja ajatellen. Ensimmäisenä PTA-autona tullaan näkemään uuden sukupolven Range Rover Evoque, joka saapunee ensi vuonna.

Jaguar Land Roverin lähivuodet

Samalla JLR kertoi, että sen valmistamien automallien määrä kohoaa 13:sta 16:een vuosien 2021 ja 2024 välillä. Spekulaatioissa on Land Roverin uusi hinnat alkaen -malli sekä automaisempi crossover nimeltä Road Rover. Ilmeisimmin valmistaja ei koe tällä hetkellä Range Rover SV Coupéta suurempia tarpeita lähteä mukaan Bentley Bentaygan ja Rolls-Royce Cullinanin lippulaivaluksussegmenttiin.

Jaguar Land Roverin lähivuodet

Valmistusteknisesti Jaguar Land Roverilla valmistaudutaan syyskuussa tapahtuvaan Slovakian tehtaan avaamiseen. Tehdas aloittaa työskentelyn Land Rover Discoveryn parissa, mutta sisäpiiritietojen mukaan myös Defender saattaa liittyä tuotevalikoimaan. Konserni kertoi ensimmäisestä tappiollisesta kvartaalituloksesta kolmeen vuoteen, sillä Brexit-epävarmuus ja Euroopan hiipuva dieselkysyntä näkyvät brittimerkkien tuloksessa.

Lähde: Automotive News Kuvat: Jaguar Land Rover

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat