Jaguar F-Pace

Ajoneuvot Uutinen 4.2.2016

Jaguarin näyttävä katumaasturi F-Pace maksaa 55 746 euroa

Jaguarin uusi aluevaltaus, urheilullinen katumaasturi, tulee markkinoille alkukesästä. Helmikuun alussa se teki pikavisiitin Suomeen ja näyttäytyi suomalaiselle automedialle.

Viisipaikkainen ja suorituskykyinen Jaguar F-Pace tarjoaa Jaguarin luonteenmukaisesti ylellisyyttä sekä reilua tavaratilaa, leveyttä ja polvitilaa.

Esimerkkinä matkustajalle tarjottavasta ylellisyydestä voi mainita esimerkiksi lämmitettävät ja sähköisesti kallistettavat takaistuimet.

Ajopinnat ja pito järjestelmien haltuun

Nelivetojärjestelmää tukee ajopinnan tyypin tunnistava Adaptive Surface Response (ASR) -järjestelmä. Tunnistettuaan pinnan tyypin se optimoi voimansiirron ja ajonvakautusjärjestelmän pinnan mukaiseksi. Järjestelmä kykenee nyt huomioimaan myös syvän lumen ja sorapinnan.

Jaguar_F-Pace_2

Pidonhallinta (All Surface Progress Control, ASPC) puolestaan säätelee kaasua ja jarruja ja auttaa näin hyödyntämään saatavilla olevan pidon mahdollisimman hyvin. Kuljettaja valitsee haluamansa nopeuden vakionopeussäätimellä ja huolehtii sen jälkeen vain ohjauksesta. Pidonhallinta toimii 3,6–30 km/h –nopeuksissa sekä takavedon että nelivedon yhteydessä.

Avaimet sisään, ranneke mukaan

F-Pace esittelee ensimmäisenä maailmassa Jaguarin uuden Activity Key -varusteen. Vedenpitävä ja iskunkestävä ranneke sisältää transponderin, jolla voidaan avata ja sulkea auton ovet, kun ranneketta pidetään takaluukun Jaguar-tunnuksen J-kirjaimen lähellä. Ideana on, että kuljettaja voi huoleti jättää avaimet sisälle autoon, kun lähtee vesille tai maastoon. Pelkoa avainten kastumisesta tai hukkumisesta ei silloin ole.

Neljä moottorivaihtoehtoa

Jaguarin itse suunnittelema ja valmistama alumiininen kaksilitrainen Ingenium-dieselmoottori tarjoaa 180 hv tehon ja 430 Nm väännön. Polttoaineenkulutus yhdistetyssä ajossa on 4,9 l/100 km ja CO2-päästöt 129 g/km, kun käytössä on kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja takaveto.

Jaguar_F-Pace_3

Jaguarin uusin kolmelitrainen V6-diesel tarjoaa tehoa 300 hv ja vääntöä 700 Nm. Nelivetoon ja 8-vaihteiseen automaattiin yhdistettynä sen kulutus yhdistetyssä ajossa on 6,0 l/100 km ja CO2-päästöt 159 g/km.

Mekaanisesti ahdetut V6-bensiinimoottorit ovat kolmelitraisia ja tehoa löytyy 340 tai 380 hv. Molempiin yhdistetään neliveto ja 8-vaihteinen automaatti.

F-Pace -malliston hinnat alkavat 55 746 eurosta.

 

Teksti: Eila Parviainen, kuvat: valmistaja

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat