Audi Q2

Ajoneuvot Koeajo 28.3.2021

Koeajo: Audi Q2 – pikkukasvoille pikkukohennus

Audi Q2 sai niin vaivihkaisen faceliftin, että se muistuttaa uutta huonejärjestystä vanhoilla huonekaluilla. Hyvää: mutkaton, näppärä. Huonoa: huomaamaton facelift.

Vaikka tuntuu helposti siltä että vastahan Audi Q2 esiteltiin, on jo 2016 tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen vuorossa facelift. Audin Q-perheen kulmikas juniori juhlistaa uutta vaihetta uusilla puskureilla ja tuomalla mallistoon viisi uutta värivaihtoehtoa. Erot jäävät kuitenkin melko vähäisiksi, ellei edeltävä Q2 satu pysäköimään viereen. Uusien puskurien ansiosta uusi malli on 17 mm pidempi. Lisäksi Audi on tehnyt hienosäätöä keulamaskin ilmeeseen, ja C-pilarin koristeen saa uusissa väreissä.

Audi Q2

Retromatka käyttöliittymään

Myös sisällä asiat ovat melkoisen ennallaan. Rullaan perustuva MMI Navigation Plus tuntuu muuhun mallistoon verrattuna niin retrolta, että sitä tekisi mieli varoittaa tulevasta pandemiasta. Onneksi järjestelmän sekä 12,3-tuumaisen digimittariston käytettävyys on pysynyt ennallaan.

Moottorivalikoimassa uutta on 35-mallimerkinnän 150-heppaiset TDI-diesel ja nyt koeajettu TFSI-bensiiniturbo. Nelisylinterisen voimanlähteen luonne on tuttu muista VW-ryhmän autoista, ja yhdessä S tronic -kaksoiskytkinvaihteiston kanssa arkiajettavuudessa ei ole huomautettavaa. Q2 on säilyttänyt hiukan napakan alustansa, mutta se lienee osa pikkucrossoverin imagoa.

Audi Q2 erottautuu merkin muusta mallistosta olemalla puoli askelta jäljessä tietoviihteen kaltaisissa varusteissa, mutta toisaalta siitä puuttuvat hipaisukytkinten kaltaiset ärsyttävyydet.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat