Porsche 911 hybridi

Ajoneuvot Uutinen 22.11.2017

Lähivuosien Porsche 911: ehkä hybridi, ei vielä täyssähköinen

Ikoninen Porsche 911 saattaa lähivuosina ottaa sähkön rengiksi, mutta herraksi sillä ei ole asiaa vielä vuosikymmeneen.

Eräs urheiluautojen todellisista klassikoista, Porsche 911, on ollut usein kiinnostuksen kohteena automaailman muutosten aikana. Muutama vuosi sitten klassikkomalli lähti mukaan turboahtamisen koulukuntaan myös vakiomallistossa. Muuttuvan maailman seuraava kysymys onkin ollut, että koska hybridi ja koska täyssähköinen?

Brittiläisen Autocar-lehden haastattelussa Porschen pääjohtaja Oliver Blume kertoi, että ainakin täyssähköistyksen suhteen suunnitelmat ovat 911:n osalta jäässä toistaiseksi.

– Seuraavan 10-15 vuoden ajan meillä on vielä polttomoottori. Meillä on polttomoottorit, sitten ladattavat hybridit välivaiheena ja sitten täyssähköauto myöhemmin. 911:n tuleva konsepti on varustettu ladattavalla hybridillä, mutta ei ole vielä päätetty tarjoammeko sitä. 911 on ydinbisnestämme ja tarvitsemme, että se on puhdas urheiluauto. Kun asiakkaamme haluavat sen olevan sähköinen, voimme olla valmiita, Blume kommentoi brittilehdelle.

Porsche 911 hybridi

Automotive News puolestaan kertoo, että lähteet Porschen sisältä mainitsevat, että ensi vuoden loppupuolella nähtävä seuraavan sukupolven 911 saattaisi saada suorituskykyisen hybridimallin muutaman vuoden kypsyttyään – siis vuoden 2020 tuntumassa. Tällä hetkellä Porschen insinöörit työskentelevät akuston painon karsimisen parissa, jotta autoon saataisiin noin 70 kilometrin sähköinen toimintamatka ilman, että mallin legendaarinen ajettavuus kärsisi lisäpainosta.

Hybridioptioiden myötä Porsche pitäisi kuitenkin oven auki myös sähköistämiseen eikä Porschen edustajan mukaan mitään vaihtoehtoa suljeta pois.

Porschen odotetaan tuovan markkinoille täyssähköisen Mission E -urheilumallinsa 2019-2020 ja että myös Macan-katumaasturista olisi tulossa täyssähköinen versio.

Lähteet: Autocar, Automotive News Kuvat: Porsche, Lauri Ahtiainen 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat