Lahti Caravan 2022

Ajoneuvot Caravan-messut Matkailuajoneuvot 25.9.2022

Lahti Caravan 2022: Pössl ë-Vanster tarjoaa täyssähköisen retkeilykokemuksen

Täyssähkövoimalinja ei ole vielä kovin yleinen asia matkailuajoneuvojen yhteydessä. Nyt kuitenkin retkeilyn makuun voi päästä lähipäästöttä, Lahden messuilla esiteltiin uusi täyssähköinen Pössl ë-Vanster -retkeilytila-auto.

Pössl VanLine-tila-autoluokka on jo vanha tuttavuus markkinoilla. Malliston Vanster ja Campster autot ovat käytännössä jokapäiväiseen arkeen sopivia tila-autoja, jotka kuitenkin soveltuvat myös retkeilyyn – ja Pössl tunnetaankin nimenomaan retkeilyautojen valmistajana. Jatkossa mallistossa on tarjolla myös paikallispäästötön vaihtoehto: täyssähköinen Pössl ë-Vanster.

Täyssähköauton etuna on päästöttömyyden ja pienempien käyttövoimakustannuksen lisäksi myös dieselautoja pienempi käyttövoimavero – sekä tietysti ostohinnassa näkyvä täysi autoverovapaus.

Lahti Caravan 2022

Kuten Lahden messujen avajaispäivänä Moottorin julkaisemassa kahdeksan poiminnan jutussa mainittiin, Pössl ë-Vanster rakentuu Citroën ë-Spacetourerin alustalle. Auto on saatavilla ainakin tehtaalta myös 50 kilowattitunnin akulla, mutta messuilla esitelty yksilö on varustettu 75 kWh:n energiavarastolla. Tämä riittää 299 kilometrin WLTP-toimintamatkaan.

Tehoa sähkömoottorissa on 100 kilowattia (136 hevosvoimaa). Huippunopeus on rajoitettu 130 kilometriin tunnissa.

Pituutta autolla on 495 senttimetriä ja leveyttä 192 cm. Korkeudeksi ilmoitetaan 199 cm. Auton omamassa on 2 326 kilogrammaa ja kokonaismassa 3 100 kg. Kantavuutta jää siis varsin mukavat 774 kg. Lisäksi autolla saa vetää perävaunua tuhannen kilon edestä.

Enemmän varusteita – enemmän retkeilykelpoisuutta

Vakiona autossa on kaksi istuinriviä, mutta messuyksilöön on valittu kolmaskin, eli se on rekisteröity kahdeksalle henkilölle.

Lahti Caravan 2022

Vakiona auton retkeilyvarusteisiin kuuluu kattoon integroitu nostovuode ja takaosan taitettava induktioliesi. Eikä autossa tarvitse palella, sähköautoa voi pitää energian riittäessä käynnissä ilman polttomoottoriauton aiheuttamaa mekkalaa ja pakokaasuja.

Enemmän oikean retkeilyauton suuntaan autoa voi varustella Campbox-moduulilla, johon kuuluu pieni kylmätila ja pesuallas vesisäiliöllä ja vesipumpulla. Lisäksi ë-Vansteriin voi valita patjan, jonka avulla auton matkustamoon saa kaksi petipaikkaa lisää.

Pössl e-Vanster

ë-Vansterin takaosasta löytyvä taitettava induktioliesi sopii pieneen kokkailuun.

Auton tarkemmasta saatavuustilanteesta ja hinnoittelusta Suomessa ei ole vielä tietoa, mutta messuyksilön hinnaksi ilmoitetaan 69 500 euroa. Mainittakoon että tavallisen Citroën ë-Spacetourerin alkaen-hinta on 57 450 euroa ilman lisävarusteita.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat