Ajoneuvot Uutinen 23.7.2019

Maistiainen: Mercedes-AMG A 45 S ja CLA 45 S

Mercedes-AMG:n uutuus muistuttaa, että maailman tehokkaimman nelisylinterisen tuotantomoottorin kruunu asuu Affalterbachissa.

Mercedeksen kompaktiautomallisto sen kuin laajenee. Uuden A-sarjan viimeisimpänä mallivariaationa nähdään A 45 ja A 45 S, jotka tekevät selvän tasoeron AMG-leimattuun A 35:een. Samalla kireämpien AMG-mallien joukkoon liittyy CLA ja sen elämäntapafarmari CLA Shooting Brake.

Mercedes-AMG A 45 S ja CLA 45 S

AMG 45 S -mallien helmi on uusi M 139 -voimanlähde, joka lyö pöytään jälleen melkoiset luvut kaksilitraiselta nelisylinteriseltä bensaturbolta. Litrateho on 211 hevosvoimaa per litra ja kokonaisuutena S-version teho kirjoitetaan lukemaan 421 hv. Tarjolla on myös 387 hevosvoiman perusversio (A 45 & CLA 45) ilman S-kirjainta. Moottoreiden ero johtuu enimmäkseen 0,2 baria erosta enimmäisahtopaineessa. Huippuvääntö on 500 newtonmetriä (45 S) tai 480 newtonmetriä (45).

Mercedes-AMG A 45 S ja CLA 45 S

Voimalinjan muut kohokohdat ovat AMG:n Speedshift DCT 8G -kaksoiskytkinvaihteisto, sekä uusittu 4Matic+ -nelivetojärjestelmä, joka muistuttaa muun muassa Focus RS:ää. Koria on vahvistettu entisestään vielä A 35:eenkin nähden.

Näiden muutosten lisäksi luvassa on joukko pienempiä kosmeettisia päivityksiä. Sisusta on tyyliltään tuttu jokaiselle A 35:een tutustuneelle. Samalla MBUX-järjestelmä on saanut AMG-malleihin soveltuvia näyttötiloja sekä tuen Track Pace -analyysisovellukselle.

Mercedes-AMG A 45 S ja CLA 45 S

Palaamme Mercedeksen uusiin tehokompakteihin tarkemmin lähiviikkoina.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Mercedes-AMG

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat