Ajoneuvot | Esittely | 24.4.2019

Maistiainen: yllätä naapurisi – Toyota Camry on palannut

Eurooppaan palaava Toyota Camry on osoitus maailman muuttumisesta automallin ympärillä.

Jaa artikkeli

Kun vuonna 2004 Toyota Camry vetäytyi Euroopasta, oli kantavana ajatuksena E-segmentin edustussedaneiden markkinoiden kutistuminen. Tilalle olivat vyöryneet varsinkin D-segmentin autot, Toyotan oma Avensis joukon etunenässä.

Nyt Camry on kuitenkin valmis palaamaan Eurooppaan, sillä yhtiön mukaan segmenttien rajat ovat hämärtyneet D-segmentin autojen ollessa jo E-segmentin mitoissa. Kun vielä huomioidaan, että Japanissa valmistettava Camry saavuttaa kustannusetuja Toyotan TNGA-yleispohjarakenteella ja valmistajan tutulla hybridivoimalinjalla, ei Avensiksen korvaaminen kookkaammalla Camryllä tunnu järjettömältä.

Toyota Camry maistiainen

4,89 metriä pitkä Camry tarjoaa hienot tilat neljälle aikuiselle. Nahkaverhoilu on vakiovaruste ja parhaalla varustetasolla takaistuimet päivittyvät sähköisellä kallistuksensäädöllä varustettuihin versioihin. Camryn kyvykkyys roadtripeillä on taattua, jos ynnäyksiin huomioidaan vielä aurinkoverhot ja takaistuinten säätimet ilmastoinnille ja musiikille.

Mutkateiden sankariksi ei Toyota Camrystä ole, mutta ajettavuus on suoraviivaisen vaivatonta ja matala auto hallitsee massansa. Sisarmalli RAV4:stäkin tuttu hybridivoimalinja vauhdittaa kulkua yhteensä 218 hevosvoimalla, tarjoten riittävän kiihtyvyyden vaivattomaan etenemiseen.

Toyota Camry maistiainen

Toyota Camryn hinnat alkavat 38 585 eurosta ja ensimmäisiä yksilöitä voi bongata Suomen katukuvasta jo nyt.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu