Mondeo keksii itsensä uudelleen 2021

Ajoneuvot Uutinen 29.1.2020

Mondeo keksii itsensä uudelleen 2021: uusi mökkifarkku paljastuu pala palalta

Vaikka Fusion sai poistua mallistosta, Ford Mondeo keksii itsensä uudelleen 2021. Klassikon uuteen ilmeeseen kuuluvat korotettu maavara, farmarikori sekä seikkailumuovit.

Ford Mondeon kohtalo on herättänyt spekulointia jo useaan otteeseen. Entisen suosikkimallin kohtaloa ovat nakertaneet kuluttajien mieltymys katumaastureihin sekä sisarmalli Fusionin lopetus kesken seuraavan mallipolven kehittelyn.

Nyt Fusionin seuraajalle annettu mallikoodi CD542 on kuitenkin bongattu Fordin työkalukatalogista uuden Mondeon yhteydessä. Brittiläinen Autocar kertoo havainneensa vuosimallin 2022 Mondeon työkaluja Fordin jälleenmyyntiverkostolle suuntaamissaan dokumenteissä. Lehti on myös havainnut Mondeon prototyyppiversion liikenteessä.

Kuten aiemmin on arvioitu, Mondeon uusi tuleminen tapahtuu crossover-henkisenä korotettuna farmarimallina. Prototyyppimalli viittaa myös kasvaneeseen raideleveyteen. Vertailukohdaksi tulevat monien valmistajien mökkifarmarimallit sekä esimerkiksi Subaru Outback. Ilmeisimmin 2021 aikana esiteltävä uusi Mondeo nähdään myös Pohjois-Amerikassa ja muualla maailmassa, jossa malli korvannee Fordin hupenevaa tila-automallistoa.

Sittemmin korjatun työkaluluettelon mielenkiintoisin yksityiskohta on työkalu taka-akselin lehtijousen poistamiseksi. Tämä tarkoittanee, että Mondeo ottaa Volvo XC90:n tavoin käyttöön poikittaisen lehtijousen taka-akselilla, vapauttaen tilaa hybridijärjestelmän ajoakulle ilman, että tavaratilasta täytyy tinkiä. Mondeoon soveltuva voimalinja voisi olla esimerkiksi uudesta Kugasta löytyvä lataushybridi, eli 2,5-litraisen polttomoottorin ja 14,4 kWh akuston yhdistelmä. Kugassa voimalinja tarjoaa 225 hevosvoimaa ja noin 50 kilometriä sähköistä ajomatkaa yhdellä latauksella.

2018 Fordia luotsaava Jim Farley ilmoitti, että autovalmistaja siirtyy pois perinteisistä henkilöautomalleista kohti urheilullisempia ja korotettuja crossover- ja katumaasturimalleja.

Lähteet: Autocar, Automotive News Kuvituskuva: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat