Ajoneuvot | Autonäyttely | Pariisi 2018 | Uutinen | 23.9.2018

Peugeot e-Legend Concept: sähköä tulevaisuudesta, muodot menneisyydestä – ja huima lopputulos!

Veluuri palaa verhoiluun, sanovat ranskalaiset.

Jaa artikkeli

Peugeotin uusi konseptiauto e-Legend Concept yllättää. Muutama viikko ennen Pariisin autonäyttelyä esitelty täyssähköinen näyttelymalli ei hae muotojaan yhtiön tuoreiden näyttelyautojen teemoista, vaan kyseessä on puhdas kunnianosoitus takavuosien 504 Coupéa kohtaan.

Pininfarinan muotoilema 504 Coupé on toki kaiken kunnian arvoinen: moitteettomat mittasuhteet ja upeat yksityiskohdat ovat kestäneet tyylikkäinä lähes 50 vuotta.

Peugeot_e_Legend_Concept_2018_1

Autonomiaa ja ajotiloja

Vaikka hätkähdyttävintä konseptiautossa on onnistunut klassikkolinjojen modernisointi, löytyy pinnan alta myös teknisiä ideoita. Jokaisen itseään kunnioittavan konseptiauton tapaan e-Legend tarjoaa autonomiaa, nyt vieläpä kahdessa tilassa. Soft-tila korostaa mukavuutta ja vähentää tekstiileille ja muille pinnoille heijastettavan informaation määrää, kun Sharp-asetuksella digitaaliteknologian mahdollisuudet maksimoidaan.

Autonomia-tilassa ohjauspyörä tietysti katoaa, istuimet kallistuvat ja käsinojat ilmestyvät paikalleen.

Peugeot ei kuitenkaan halua unohtaa ajamista. Tee-se-itse -kuljettajille on tarjolla kaksi ajotilaa, joista Legend mukailee alkuperäistä 504 Coupé -mallia esimerkiksi heijastamalla pinnoille puumateriaaleja. Boost-ajotila taas korostaa ajettavuutta ja vauhtia.

Minne menit, veluuri?

Ehkä piristävintä ranskalaisten konseptiautossa on kuitenkin sisätilojen materiaali: veluuri! Turkoosit istuimet vievät ajatukset välittömästi takavuosille, ja samalla huomaa kysyvänsä: mihin moinen mukava ja hengittävä materiaali pääsi katoamaan?

Konseptiautolle toissijaiseta teknologiasta kerrotaan seuraavaa: akku 100 kilowattituntia ja 340 kilowatin sähkömoottoreilla tehty neliveto.

Peugeot korostaa, ettei e-Legend ole vain teknologinen taidonnäyte, vaan yhtiön tulevaisuuden kuva. Peugeot painottaa haluavansa haluttavammaksi brändiksi, joka haluaa säilyä jännittävänä myös sähkökäyttöisessä ja autonomisessa tulevaisuudessa.

Saa nähdä, siirtyvätkö e-Legendin tyylikkäästi toteutetut retromuodot kohti tuotantoa.

Jaa artikkeli

Keskustelu