Volkswagen T-Roc R

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2019 Uutinen 5.3.2019

Pikkumaasturilla 4,9 sekunnissa sataseen: Volkswagen T-Roc R

Madallettu katumaasturi: Volkswagen T-Roc R.

Volkswagen esittelee maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä suorituskykyisen painoksen T-Roc -katumaasturistaan. Volkswagen T-Roc R jatkaa Golf R:n linjaa, eli 2-litrainen turbomoottori tuottaa 300 hevosvoiman tehon nelivedon jaettavaksi. Vauhtimaasturin kerrotaan kiihtyvän nollasta sataan 4,9 sekunnissa, josta osin kiitos 7-vaihteiselle kaksoiskytkinlaatikolle.

Volkswagen T-Roc R

Urheilumaastureille tyypilliseen tapaan korkeaa autoa on tietysti madallettu suorituskyvyn parantamiseksi. Ohjaus on vaihdettu progressiiviseksi (hidas keskellä, nopeutuu käännettäessä) ja jarruja kasvatettu. Luonnollisesti ajotilavalikoimaan on lisätty kaikkein urheilullisin Race-asetus ja ajonvakautusjärjestelmästä on tehty sammutettava.

Volkswagen T-Roc R

Melkein tuotantovalmis

Genevessä paljastettava T-Roc R on valmistajan mukaan ”hyvin tuotantovalmis konsepti”. Toisin sanoen nimeä ei ole vielä vedetty paperille, mutta tuskin auto tästä matkalla tuotantoon muuttuu.

Luonnollisesti T-Roc R viestii uusista voimavaroistaan ulkonäkömuutoksin. Etupuskuria ja maskia on muokattu, ja takapuskuriin on lisätty ”visuaaliset ilma-aukot”, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Ja tottakai auton perää koristetaan neljällä pakoputkella.

Volkswagen T-Roc R

Sisätiloissa voimavaroista muistutetaan R-logoilla ja muilla urheilullistavilla yksityiskohdilla.

Ominaisuuksiltaan T-Roc R lienee melko lähellä saman perusrakenteen ja voimalinjan jakavaa sisarmalli Sea…Ateca Cupraa, jonka koeajon voit lukea täältä.

Volkswagen T-Roc R

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat