korjauttakaa VW:n huijausdieselit

Ajoneuvot Uutinen 17.8.2018

Saksalaisviranomaiset tiukkoina: korjauttakaa VW:n huijausdieselit tai…

KBA muistuttaa, että takaisinkutsu on pakollinen ja sen noudattamatta jättäminen voi johtaa lopulta auton rekisteröinnin poistamiseen.

Saksan ajoneuvoviranomainen, KBA, on muistuttanut Volkswagenin dieselhuijausautojen omistajia, että autot täytyy myös käytättää niille määrätyissä takaisinkutsuissa. Muussa tapauksessa edessä on auton poisto rekisteristä.

Kesäkuun alussa Saksan 2,46 miljoonasta päästöhuijausdieselistä 95% oli käynyt suorittamassa takaisinkutsun. Vain 0,6% tapauksista johti siihen, että KBA siirsi asian käsittelyn paikalliselle rekisteröintiviranomaiselle useiden varoitusten jälkeen.

Hampurissa ja Münchenissä ollaan jo poistettu useita Volkswageneita ja Audeja sen jälkeen, kun niiden omistajat eivät ole useista kutsuista huolimatta käyneet takaisinkutsukorjauksessa. Baijerissa liipasimella oli muitakin ajoneuvoja, mutta niille on myönnetty vielä jatkoaikaa.

Syyskuussa 2015 paljastuneen Volkswagen-ryhmän dieselhuijausskandaalin jälkeen alkoivat autojen ohjelmistopäivitykset, joista ensimmäiset hyväksyttiin alkuvuodesta 2016. 1,6-litraisen EA189-moottorin yhteydessä takaisinkutsukorjaus käsitti myös imuilman pyörteilyyn vaikuttavan ilmanohjaimen asentamisen.

– Takaisinkutsu on pakollinen. Autot, joita ei korjata, poistuvat lopulta käytöstä. Korjauksen hyväksymisestä riippuen omistajilla on ollut noin puolitoista vuotta aikaa. Se on riittävästi aikaa osallistua takaisinkutsuun, KBA kommentoi Automotive Newsille sähköpostitse.

Lähde: Automotive News Kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat