Toyota GT86 TNGA Subaru BRZ

Ajoneuvot Uutinen 26.4.2019

Siirtyvätkö Toyota GT86 ja Subaru BRZ jatkossa TNGA-pohjarakenteelle?

Takavedossa pysyttely saattaa tarkoittaa, että Toyota GT86 ja Subaru BRZ loikkaavat Toyotan TNGA-arkkitehtuurilin.

Imagohitit Toyota GT86 ja Subaru BRZ ovat mitä ilmeisimmin saamassa seuraavan mallipolven rauhallisesta myynnistä huolimatta. Vihjailuiden perusteella luvassa on jälleen Subarun ja Toyotan yhdessä kehittämä automalli. Australialaisjulkaisu Motoring kirjoittaa nyt, että sisäpiirilähteiden mukaan uuden auton pohjarakenteeksi on oikeastaan kaksi ratkaisua.

Toyota GT86 TNGA Subaru BRZ

Joko GT86 ja BRZ pitäytyvät nykyisessä Subaru-pohjaisessa perusrakenteessa, tai sitten uuden sukupolven mallit loikkaavat Toyotan TNGA-yleisrakenteelle (Toyota New Global Architecture). Toyota on viime vuosina vyöryttänyt markkinoille erilaisia TNGA-pohjaisia ajoneuvoja aina etuvetoisesta Corollasta takavetoiseen Lexus LC500:aan.

Subarun hiljattain esittelemä Subaru Global Platform, SGP, ei kuulemma sovellu takavetoauton tarpeisiin, sillä Subaru on rakenteen kanssa keskittynyt nelivetoihin.
– Se on erittäin joustava pohjarakenne, mutta me teemme nelivetoja. Se on meidän vahvuutemme, neliveto, kommentoi Subarun sisäpiirilähde Motoringille. Käytännössä lähde vahvistaa uuden mallipolven pysyttelevän jälleen takavedossa.

Toyota GT86 TNGA Subaru BRZ

Motoring arvioi, että TNGA-rakenteeseen siirtyminen saattaisi tuoda painonsäästöä ja vääntöjäykemmän korin nykyiseen mallipolveen verrattuna .

Kuvituksena on käytetty vuoden 2017 Toyota GR HV Sports Conceptia, sillä hybridikonseptisportti saattanee olla autojätin vihje tulevasta autopolvesta. On myös odotettavaa, että GT86 ja BRZ hyötyvät Toyotan Gazoo Racing -osaston ammattitaidosta.

Lähde: Motoring (via The Drive) Kuvat: Toyota

Lue myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Subaru

Kaikki koeajot

Uusimmat