Ajoneuvot | Uutinen | 26.11.2019

Suositulle arkijuhdalle vihdoin hinta – uusi Opel Astra 21390 euroa

Vuonna 2015-esitelty Opel Astra mallisto uudistuu. Suomessa uutuuden saa edullisimmillaan reilulla 20 000 eurolla. Tarjolla on täysin uusi moottorivalikoima, sekä uusia varustelumahdollisuuksia.

Jaa artikkeli

Valmistaja kertoo viisiovisessa arkisuosikki Astra Comfortissakin painotettavan hinnat alkaen -statuksesta huolimatta hyvää vakiovarustelua. Nyt autoon kuuluu vakiona Full LED -ajovalot, jotka säästävät energiaa jopa 81 prosenttia halogeenivaloihin verrattaessa.

Myös 7-tuumainen tietoviihdejärjestelmä Apple CarPlay- ja Android Auto-tuella kuuluu edullisimpaankin malliin. Comfort-mallin hinnat alkavat 21 390 eurosta 110 Turbo-tekniikalla.

Nahkaverhoilu, ei sentään koko autoon, mutta kuitenkin lämmitettävään ohjauspyörään tulee myös ilman lisämaksuja. Muita vakiovarusteita ovat muun muassa pysäköintitutkat molemmin puolin autoa ja kaksialueinen automaatti-ilmastointi.

Der neue Opel Astra

Toiseksi edullisin, Innovation Plus -varustetaso tarjoaa lisäksi muun muassa kaistavahdin, etutörmäyksenestojärjestelmän hätäjarrutustoiminnalla, puolinahkaverhoilun, kevytmetallivanteet ja urheiluistuimet paremmilla säädöillä. Tällä varustetasolla Astran saa edullisimmillaan 23 413 eurolla.

Lisäksi Innovation Plus -varusteluun voi lisätä halutessaan navigaattorin ja kahdeksantuumaisen näytön tietoviihdejärjestelmään, sekä paremmat IntelliLux LED Matrix -valot.

Edustustasoa edullisesti

Normaalisti kuninkuusvarusteluna esiintyvä Executive sisältää jo enemmän herkkuja, maahantuoja kertookin tason olevan suosittu erityisesti työsuhdeautoilijoiden keskuudessa. 26 464 euron hinnasta lähtevä taso sisältää vakiona kaikki aiemmin mainitut varusteet ja optiot.

Lisäksi edustustasoon kuuluu muun muassa sähkösäätöinen ja ilmastoitu kuljettajan istuin hierontatoiminnolla ja kokonahkaverhoilu. Myös takaistuimet ovat lämmitettyjä ja pysäköintiä helpotetaan peruutuskameralla.

Tyyrein lähtöhinta on puolestaan Launch Edition 145 Turbo A:lla, joka nostaa Astran hinnan jo 33 814 euroon. Malliston tehokkaimmalla moottorilla varustetun auton varusteisiin kuuluu muista malleista poiketen esimerkiksi 18-tuumaiset vanteet, OPC Line -sisätilapaketti ja Bose Premium -audiojärjestelmä.

Vähäpäästöisempiä moottoreita

Valmistaja kertoo uuden moottorivalikoiman päästöjen vähentyneen nykymallistoon nähden jopa 21 prosenttia. Moottoreja on kolmea sorttia: 1,2- ja 1,4-litraiset bensiinimoottorit, sekä 1,5-litrainen dieselmoottori. Kaikki moottorit ovat ahdettuja.

Pienemmän bensiinimoottorin parina toimii aina kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, tehokkaamman bensiinimoottorin kylkeen voi valita halutessaan portaattoman vaihteiston. Dieselmoottorin kaksipolkimisessa mallissa portaattoman vaihteen sijaan tarjolla on 9-portainen automaattivaihteisto.

Lähde ja kuvat: Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu