Ajoneuvot | 28.1.2020

Tätä on luvassa – Volkswagen Caddyn muodot julki, ainakin osittain

Kansan hyötyajoneuvo Volkswagen Caddy siirtyy tämän vuoden puolella viidenteen sukupolveensa. Tuoreista hahmotelmista keulan ja kyljen muutokset ovat nähtävissä, mutta perä pysyy edelleen arvoituksena.

Jaa artikkeli

Volkswagenin suosittu hyötyajoneuvo, joka tuli alkujaan markkinoille lava-autona, mutta muuntautui myöhemmin pieneksi pakettiautoksi ja henkilöautoksi, uudistuu täydellisesti. Valmistajan mukaan ’’yhtä ainoaa pulttia ei ole jätetty koskemattomaksi’’.

Tämän vuoden puolella myyntiin tulevan uutuuden muodonmuutos ei ole kuitenkaan niin mullistava kuin aiemmin julkaistut piirrokset antoivat ymmärtää. Ulkoisia muutoksia on kuitenkin muun muassa taaksepäin kallistunut kattolinja, pidempi akseliväli ja suuremmat renkaat.

Volkswagen Caddy 2020

Yhteneväisyydet aiemmin julkaistuun piirrokseen ovat vähissä.

Valmistaja kertoo myös LED-valojen saavan keulan maskin näyttämään leveämmältä. Etuvalojen linjaus jatkuu lokasuojasta lähtien koko auton kyljen pituudelle. Muuttuneesta ilmeestä huolimatta vanhasta kerrotaan säilytetyn suuren tavaratilan ja erinomaisen muunneltavuuden.

Keulan ilmeen suurin muutos nykyiseen malliin verrattuna on leveä ilmanottoaukko puskurin alaosassa, jonka yläpuolella on vielä toinen, huomattavasti pienikokoisempi ilmanottoaukko.

Volkswagen Caddy 2020

Takavalot ovat kasvaneet korkeussuunnassa.

Auton takaosasta ei ole toistaiseksi julkaistu tuoreempia piirroskuvia, mutta aiempien, hieman vapaammin hahmoteltujen kuvien perusteella muutos nykyiseen Caddyyn tulee olemaan suuri. Sivukuvasta on kuitenkin hahmotettavissa korkeussuunnassa kasvaneet takavalot.

Volkswagen Caddy 2020

Aiempien piirroskuvien mukaan suurin muutos tulee olemaan auton peräosassa, mistä tuoreita kuvia ei ole toistaiseksi julkaistu.

Uusi Caddy pohjautuu MQB-perusrakenteeseen, jonka pohjalle muun muassa 8. sukupolven Golf on rakentunut. Golfin digiloikka tullee näkymään myös Caddyssa, sillä valmistaja kehuu pienessä hyötyajoneuvossa tulevan olemaan enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuin koskaan aiemmin luokassa on nähty.

Viidennen sukupolven Caddy tullaan esittelemään helmikuun lopussa.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu