Ajoneuvot | Uutinen | 29.1.2020

Unimogit huipulla – tutkimusryhmä vei ajoneuvon uusiin korkeuksiin Chilessä

Mercedes-Benz Unimog on nyt maailman korkeimmalle ajettu nelipyöräinen ajoneuvo.

Jaa artikkeli

Jo ihan tavalliset Mercedes-Benz Unimog-mallit ovat usein varsin maastokelpoisia. Kun mallinimeen sitten lisätään sana offroad, on kyse vähän muusta kuin hopeamaalilla värjätystä muovipanssarista ja mustista helmoista: nämä Unimogit kuljettivat tutkimusryhmän Chilessä Atacaman autiomaahan Ojos de Salado -tulivuorelle.

Radioiden kuljetusta varten

Mercedes-Benz Unimog U 5023

Mercedes-Benz Unimog U 5023

Matthias Jeschken johtama kymmenhenkinen ryhmä matkasi varsin keskelle ei mitään asentaakseen neljä radiota tulivuoren leiripaikoille. Radioiden kerrotaan parantavan tutkijoiden ja vuorikiipeilijöiden turvallisuutta Ojes de Saladolla, joka 6893 metrin korkuisena on maapallon korkein aktiivinen tulivuori.

Radioiden asennustehtävän jälkeen kahdella Mercedes-Benz Unimog U 5023 -maastokuorma-autolla oli edessään vielä yksi tehtävä: autot ajettiin 6 100 metrin korkeudessa sijainneelta leiriltä vielä korkeammalle, tavoitteena oli nelipyöräisten ajoneuvojen uusi korkeusennätys. Matkaan lähetetyt Unimogit eivät toki olleet ihan vakiovarusteisia. Mercedes-Benz kertoo muutoslistan käsittäneen muun muassa erikoisrenkaat ja vinssit.

Mercedes-Benz Unimog U 5023

Kaikkein korkeimmalle

Panostus kannatti, sillä Unimogit kohosivat 6 694 metriin merenpinnan yläpuolella. Saksalaisvalmistajan mukaan se on suurin korkeus, mikä nelipyöräisellä ajoneuvolla on saavutettu – tässä kohtaa ilmeisesti oletetaan autojen kiivenneen korkeuteen omin voimin, muutenhan mukaan voisi ottaa esimerkiksi kuukauton.

 

Jaa artikkeli

Keskustelu