Ajoneuvot Uutinen Vene 20 Båt Venenäyttely 7.2.2020

Vene 20 Båt: Terhin syömähammas uusiutui edukseen

Kotimainen uutuusmalli Terhi 480 on muotoilultaan aiempaa urheilullisempi ja väritys hohtaa nyt valkoista.

Kotimainen Terhi on tuonut venemessuille uutuuden eli ikisuosikki Terhi 475:n seuraajan. Uutuusmallista on tarjolla kaksi eri versiota eli Terhi 480 BR ja Sport. Ne erottaa toisistaan erilaisen tuulilasin rakenneratkaisun ja muutamin muiden yksityiskohtien avulla. Sporttisempi veneversio on ulkonäöltään hieman matalampi ja virtaviivaisempi.

Uutta Terhille on myös hohtavan vitivalkoinen väritys, aiemman vaaleanharmaahkon värimaailman sijaan. Uutuusmalien sisätiloissa kuten istuimissa, lattiassa ja mittariston taustoissa yhdistyvät tyylikkäästi musta, harmaa ja tehostevärinä oranssi.

– Tulokas on meille tärkeä, keikkuihan edeltäjämalli aiempina vuosina vene-moottoripakettien rekisteröintitilastoissa kärjessä. Tavoitteemme on myydä tätä mallia 120–130 venettä vuodessa, tehtaanjohtaja Jani Mäkinen kertoo.

Tulokkaan runko on sama kuin edeltäjässä mutta sen muotoja on hiottu ja tuulilasi on tehty uusiksi.

Mäkinen näkee uutuudessa Terhille uutta ajattelua, joka vie aiempaa urheilullisempaan suuntaan. Toisaalta muodoissa voi Mäkisen tavoin nähdä nostalgisia linjoja 1970-luvun tuulilasiveneistä.

Jo vuodesta 1972

Terhit valmistetaan Turun saaristossa Rymättylässä kuten on tehty vuodesta 1972. Terhin soutu- ja perämoottorimallistoon kuuluu kaikkiaan 21 eri vaihtoehtoa.

Liki viisimetrinen bow riderin uutta ajattelua on kapteenin valtakunnan aiempaa väljemmät tilat.

– sisäväljyyttä tarvitaan Suomessa, jossa vesille on usein pukeuduttava paksusti, nyt veneessä on helpompi liikkua.

Messuhinta Terhi 480 BR:n ja Hondan BF50 -perämoottorin paketille on 13 490 euroa, vakiovarustein ja ilman moottoria veneen hinta painuu alle 10 000 euron.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat