Ajoneuvot Uutinen Vene 20 Båt Venenäyttely 8.2.2020

Vene 20 Båt: Omintakeinen kalastajan tukikohta – lasiseinäisen igluveneen voi viedä vesille tai jäälle

Kotimaisesta AuroraHutista on moneen käyttötarpeeseen jo moneen vuodenaikaan – kalastuksesta ja luonnonnähtävyyksistä kiinnostuneille.

Kotimaisesta AuroraHutista on moneksi, käyttötarpeiden mukaan. Omintakeinen igluvene on 12-kulmainen lasiseinäinen ja liikuteltava majoitustila, joka mahdollistaa monenlaiset luontoelämykset ja yöpymiskäytön.

Igluveneen voi viedä esimerkiksi sopivien kala-apajien tai muun vesistökohteen äärelle. Kokonaisuus liikkuu etäohjattavalla Minn Kota Terranova 55 -keulasähkömoottorilla.

Rakenteensa ja muotojensa puolesta kulkuneuvo ei ole omimmillaan haastavissa oloissa kuten aallokossa, mutta tyvenemmällä säällä ja suojaisissa olosuhteissa eteneminen lienee ongelmatonta.

Eikä siinä vielä kaikki, kuten television ostoskanavilla tavataan toistella. Talvella AuroraHutin voi kiskoa moottorikelkalla vaikka järven jäälle ja perustaa pilkkimistarpeisiin ainutlaatuisen tukikohdan. Jos ulkona viima hyytää tai lunta riepoo vaakatasossa, voi kalaa narrata mukavasti myös sisätiloista, lattiassa olevan pilkkireiän avulla.

Keittiö ja vessakin löytyvät

Tilat pysyvät lämpimänä kotimaisella veneenlämmittimellä, joka toimii uusiutuvalla polttoaineella. AuroraHutin valaistus ja muut toiminnot saavat sähkönsä biopolttokennojen ja aurinkopaneelin avulla. Biopolttokenno muuttaa metanolin sähköksi, jolloin päästöksi jää vesihöyry.

Keittiön hana juokseva vesi tulee 140-litraisesta säiliöstä. AuroraHutissa on sisäkäymälä, joka erottelee nestemäiset jätökset septitankkiin ja kiinteän aineksen biohajoavaan pussiin.

Hinta noin 60 000 euroa

Valmistajan mukaan AuroraHuteja on tähän mennessä myyty kymmeniä, mutta Ylivieskan tuotantolinjalta valmistuu viikossa 4–5 igluvenettä. Moni valitsee lisävarusteeksi kalastus-, uima- ja muuta käyttöä helpottavan laiturin, jolloin kokonaisuuden hinnaksi tulee noin 60 000 euroa.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Jari Saarentaus Lähde: AuroraHut

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat