Ajoneuvot Uutinen Vene 20 Båt Venenäyttely 8.2.2020

Vene 20 Båt: Suurin ja kallein – liki kahden miljoonan euron peto

Sunseeker Predator 60 EVO aloittaa Predator-mallisarjan uusiutumisen.

Helsingin venemessujen suurinta ja kalleinta alusta tuskin kehtaa veneeksi edes kutsua, vaikka kiinalaisomisteisen brittivalmistajan mallistossa se on yksi pienimmistä.

Sunseeker Predator 60 EVO esiteltiin ensimmäistä kertaa viime syksynä Southamptonin venemessuilla. Aluksi 55- ja 60-jalkaisina tarjottavat EVO-mallit aloittavat koko Predator-mallisarjan uusiutumisen.

Lisää ikkunapintaa

Runko ja perusolemus on säilytetty ennallaan, mutta ikkunapintoja on suurennettu entisestään. Valoisuus lisää avaruuden tuntua niin salongissa kuin kajuutoissakin. Perusversiossa on kolme kahden hengen kajuuttaa sekä yksi miehistönjäsentä varten.

Hyteissä on seisomakorkeus ja omistajan hytti on koko rungon levyinen, siis lähestulkoon viisimetrinen.

Hiilikuituinen kattorakenne säästää painoa lähes 400 kiloa, lasinen kattoluukku aukeaa sähköllä. Koko kabiinin levyisen takaoven saa laskettua rungon sisään luoden avovenemaisen vaikutelman ja yhdistäen ulkona ja sisällä olevat sohvaryhmät. Auringonottoon on patjat niin etu- kuin takakannellakin.

Päivittynyt ohjaaamo

Sisustus on uutta tyyliä niin kalusteineen, materiaaleineenkin kuin yksityiskohtineenkin.

Myös ohjaamo on päivitetty valtavilla näyttöruuduilla. Toimintoja ohjataan kosketusnäytöiltä tai nyt myös autoista jo niin tutuilla nappulavalikoilla ratin puolissa.

28 000-kiloinen jahti

Moottoreina esittelyveneessä on kaksi 900-hevosvoimaista Volvo Penta D13:a, jotka ovat 12,8-litraisia rivikuutosia akselivedolla. Niillä 28 000-kiloinen jahti kulkee maksimissaan 32 solmua, vaihtoehtona olevat tuhatheppaiset kiristävät pari solmua lisää.

Uimatasolla on talli kumiveneelle joko hupikäyttöön tai rantautumiseen mataliin rantoihin. Ne, jotka Sunseeker Predatorinsa hankkivat, tuskin kysyvät hintaa. Meitä muita se kiinnostaa, ja se on 1 825 000 euroa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat