Ajoneuvot Uutinen Vene 20 Båt Venenäyttely 7.2.2020

Vene 20 Båt: Heittokalastuksesta retkiveneilyyn – Busterilta kaksi houkuttavaa uutuutta

Alumiiniset ja vakaat XL- ja XXL-mallit muokkautuvat monenlaisiin kalastustarpeisiin.

Buster Boats on Euroopan suurin alumiinivenesuunnittelija ja -valmistaja. Eri mallisia alumiinisia Bustereita on valmistettu Ähtärissä vuodesta 1976 ja niitä on laskettu maailman vesille yli 125 000 – valtaosa niistä on edelleen käytössä.

Tämän vuoden venemessujen Busterin uutuusmallit kuuluvat suosittuun kuuden metrin kokoluokkaan. Mallistossa on laajalti valinnanvaraa: 12 hengelle mitoitetusta 9,47-metrisestä Phantom-mallista, kolmen hengen 3,88-metriseen Mini-malliin.

XL:n runko uusiksi

Uuden Buster XL -avoveneen runko on suunniteltu kokonaan uusiksi. Yamaha Motorin osastolla näytillä oleva uutuus on kasvanut pituutta 70 senttiä sitten varhaisimman, lähes 30 vuoden takaisen malliversion. Sisätilaa on valmistajan mukaan väljentynyt eritoten takapenkin jalkatilojen ja lattiapinnan osalta.

Vene soveltuu erinomaisen luontevasti kalastukseen, mutta myös perhe- tai yhteysveneeksi.

Buster XL on suunniteltu seitsemälle hengelle ja sopiva moottoriteho on 80–115 hevosvoimaa. Mukavaksi matkanopeudeksi arvioidaan 19–23 solmua. Pituutta veneellä on 6,05 metriä. XL:n hinnat lähtevät 41 530 eurosta (vene + Yamaha F100-perämoottori).

Kuudennen sukupolven XXL

Vuonna 2000 esitellyn Buster XXL:n uusin versio on jo kuudetta mallisukupolvea. Uusi 6,25-metrinen XXL on kykyjensä kuten ajettavuutensa puolesta valmistajansa urheilullinen vaihtoehto. Kahdeksan hengen avoveneen huippunopeus 150 hevosvoimisella perämoottorilla on hulppeat 43 solmua. Sopiva matkavauhti on 19–29 solmua.

Uutuuden valttina on kohentunut kantavuus, joka on noussut 240 kilolla 795 kiloon. Kasvanut vesilinjan leveys on tuonut sisälle lisäväljyyttä.

XXL:n hinnat lähtevät 48 740 eurosta (vene + Yamaha F130-perämoottori).

Kalastukseen räätälöity

Uutuutena osastolla on esillä myös irrotettava kalastusvarustesarja XL- ja XXL-veneisiin. Siihen kuuluvat vapalaatikot, heittotasot keulaan ja perään sekä keulamoottoriteline.

Buster XL:n ja XXL:n keula muuttuu heittokalastajan työasemaksi, kun vene varustellaan keulaosan sivuille sijoitettavilla vapalaatikoilla ja niiden väliin tulevalla heittotasolla.

Käyttötarpeiden räätälöitävyyttä on takaosan 1,6-metrinen heittotaso, joka syntyy, kun takapenkki peitetään liukuestekuvioidulla alumiinitasolla. Tason voi siirtymien ajaksi nostaa pystyyn takana istuvien selkänojaksi. Veneiden keskelle voi myös sijoittaa pitkän vapalaatikon, johon mahtuu seitsemän noin 2,4-metristä vapaa.

Uudet venemallit soveltuvat käyttötarpeen mukaan siis perheveneeksi tai heittokalastusveneeksi – ja ottionnen laannuttua jälleen retki- tai yhteysveneeksi.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat