Ajoneuvot Uutinen Vene 20 Båt Venenäyttely 8.2.2020

Vene 20 Båt: Retkiveneiden kiinnostava kolmikko

Nimbus T8, Yamarin 63 DC ja Axopar 37 löytävät varmasti kotisatamansa.

Retki- tai yhteysveneet soveltuvat monen suomalaisen moottoriveneilijän tarpeisiin ja toiveisiin. Venemessuilla on esillä useita kiinnostavia vaihtoehtoja, joten kokoja, varusteluja ja hintaluokkia riittää. Esittelemme ohessa kolme kiinnostavaa uutuutta retkiveneluokkaan.

Nimbus Tender -retkivenemalliston tuorein täydentäjä on mallinimeltään T8. Päiväretkiveneen kajuutta ja erillinen toiletti tuovat veneilypäivään mukavuutta – ja kahden hengen satunnaiset yöpymisetkin onnistuvat. T8:n avo- ja oleskelutilat ovat muunneltavissa ja katevaihtoehtojakin riittää moneen makuun, lupaa valmistaja.

Retkiveneen taustalla on suomalaista osaamista, sillä T8:t tehdään Suomessa ruotsalaisvalmistaja Nimbuksen viime vuonna ostaman Bella-Veneet Oy:n tehtaalla.

Nimbus T8 soveltuu maksimissaan 8 hengelle. Pituutta on 8,15 metriä, leveyttä 2,6 metriä ja painoa 2 300 kiloa.

Messuilla esillä olevan Nimbuksen voimanlähteenä on 300 hevosvoiman Mercury Verado -perämoottori. Sen voimin Nimbuksen matkavauhti on 20–35 solmua, maksimivauhdin yltäessä 40 solmuun.

Yösija kahdelle

Yamarinin retkiveneiden uusi sukupolvi esittäytyi kolmen mallin voimin viime vuonna. Tämän vuoden uutuus täydentää tarjontaa ja se on kuuden matkustajan keulakajuutallinen 63 DC -malli. Kajuutassa mahtuu yöpymään kaksi ihmistä.

Uutuus kuuluu Suomessa myydyimpään kokoluokkaan, pituutta veneellä on 6,3 metriä ja leveyttä 2,3 metriä. Käyttömukavuutta tuo, että vene on läpikäveltävä.

Mallin valttina ovat myös kookkaat uimatasot. Moottorisuositus on 115–150 hevosvoimaa. Ja jos perässä on väkevin 150-hevosvoimainen moottori, vaihtuu maisema tarvittaessa yli 40 solmun vauhdilla.

Kuljettajan istuimen takana sijaitseva klaffipenkki mahdollistaa sen, että veneen avotilaan muokkaantuu 5–6 henkilön istuinryhmä. Sohvaryhmän keskelle saa lisävarusteena pöydän ja aurinkopedin. Veneen voi räätälöidä muinkin lisävarustein, joita ovat kaksiosainen kuomu, jääkaappi ja vesihiihtokaari.

Korkeampi ohjaamo

Axoparin 37:n avo- ja umpiohjaamolliset mallit ovat luonteeltaan retki- ja yhteysveneitä, vaikka ne soveltuisivat kokonsa puolesta matkaveneiksi.

Uudet 37:t tarjoavat aiempaa kookkaamman keulakajuutan. Ohjaamo on näkyvyyden parantamiseksi aiempaa korkeammalla. Uutta on myös aiempaa isommat säilytystilat.

Voimanlähdesuositus on 2 x 225–350 hevosvoimaa. Keulakajuuttaan voi valita lokinsiipiovet, jotka suovat uutta ilmettä ja väljyyttä kulkea veneessä. Ne ovat noin viiden tuhannen euron lisävaruste.

Pituutta aluksella on 11,5 metriä, leveyttä 3,35 metriä ja syväys on 0,85 metriä. Painoa kuvan ST-mallilla on 3 590 kiloa. Hintaa näyttävällä venemallilla on noin 113 500 euroa, ilman moottoria.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat