Volkswagen ID3

Ajoneuvot Käyttötesti Sähköautot Volkswagen ID.3 9.3.2021

Volkswagen ID.3 – We Connect ID. -etäkäyttö tuo mukavuutta arkeen, mutta toimintoja on niukasti

Alati yleistyvät etäkäyttösovellukset helpottavat autoarkea monin tavoin – etenkin sähköautoarkea. Jo parin kuukauden aikana olemme tykästyneet Volkswagen ID.3 -autoon liitettävään We Connect ID. -sovellukseen.

Volkswagen ID.3 -käyttötestiautomme on kuljettanut toimituksemme jäseniä jo parin kuukauden ajan ja kokemuksia autosta alkaa kertyä jo useammallekin jäsenelle henkilöstöstämme. Palataan kuitenkin käyttötestin ensimmäisiin päiviin tammikuuhun.

Etäkäyttösovellukset ovat alkaneet hiljalleen yleistyä automaailmassa. Auton etähallinnoinnissa käytettäviä puhelinsovelluksia tarjoaa jo muun muassa Tesla, Honda, Nissan, Volvo, Hyundai ja Volkswagen. Näin ollen otimme luonnollisesti Volkswagenin ID.-täyssähköautojen etäkäyttöön tarkoitetun We Connect ID. -sovelluksen välittömästi käyttöön.

Muutamien minuutin työ

Sovelluksen käyttöönotto oli helppoa ja ohjeet selkeät. Aluksi täytyi vain rekisteröityä palveluun, jonka jälkeen pääsi lisäämään auton sovellukseen. Auto tunnistetaan ajoneuvon valmistenumeron perusteella, jonka voi joko syöttää sovellukseen käsin, tai skannata puhelimen kameralla tuulilasin läpi. Kamera tunnistaa valmistenumeron yllättävän nopeasti likaisenkin tuulilasin läpi.

Tämän jälkeen puhelimella skannataan auton luoma QR-koodi. Koodin luomiseen auto tarvitsee nettiyhteyden, mutta käytännössä jokainen nykyajan älypuhelin toimii myös kannettavana tukiasemana, josta netin saa kätevästi jaettua myös Volkkariin. Koodin lukemisen jälkeen sovellus on valmis käytettäväksi – käyttöön ottoon meni reilut viitisen minuuttia.

Tärkeimmät toiminnot löytyy, mutta monet muut tarjoavat enemmän

Toiminnoista oleellisin on auton esilämmityksen aktivointi. Esilämmityksen voi laittaa joko välittömästi päälle tai ajastaa. Ajastaminen onnistuu myös auton oman valikon kautta.

Lisäksi sovelluksen kautta näkee onko auto latauksessa ja myös latauksen voi ajastaa. Myös lataukselle asennettua ylärajaa voi muuttaa. Sovellus tuokin sähköautoiluun huolettomuutta, kun puhelimen näytöltä näkee välittömästi jos esimerkiksi lataus katkeaa.

Sovellus on toiminut ensimmäisen parin kuukauden aikana lähes moitteetta, mutta muutaman kerran esilämmitys ei ole käynnistynyt. Tämä ei ole kuitenkaan tarkoittanut, että auto olisi odottanut kuljettajaansa jäisenä, vaan sovelluksesta näkee jos lämmitys ei ole käynnistynyt ja toimea voi yrittää uudelleen.

Toimintoja sen sijaan voisi olla hieman enemmän. Esimerkiksi Hyundain Bluelinkin avulla voi hallita ovien lukitusta, kuten myös Mersun Mercedes-Me -sovelluksella, puhumattakaan Teslan mahdollisuudesta käyttää puhelinta auton ’’avaimena’’.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat