Volkswagen ID.4

Ajoneuvot Uutinen 26.9.2021

Volkswagenin sähköautojen myyntiin piikki Lontoon takseilta

Volkswagenin sähköautojen kauppaan saadaan lisäpontta Lontoon taksimaailmasta. Malliksi on valikoitunut SUV-luokassa majaileva ID.4.

Lontoon taksiyritys sijoittaa peräti 186 miljoonaa euroa kalustonsa sähköistämiseen ja yhteistyökumppaniksi on valikoitunut Volkswagen. Tämä on toivottu, vaikkakin pieni, potku Volkswagenin sähköautojen myyntiin. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Saksalaisyrityksen sukellus sähköiseen tulevaisuuteen lähti liikkeelle väärällä jalalla. Volkswagenin sähköautojen kauppa ei ehtinyt käydä ensimmäisenä vuonna aivan odotetusti, joka johtui pitkälti ohjelmistongelmien aiheuttamasta viivästyksestä myynninaloituksen suhteen. Tästä seurasi lopulta yli 100 miljoonaa euroa sakkoja.

Sittemmin on seurannut parempia uutisia, sillä Volkswagen ID.4 vaikutti astetta pienempää sisartaan valmiimmalta tuotteelta. Lisäksi saksalaisvalmistaja lupasi vihdoin verkon yli tapahtuvat päivitykset saapuvaksi kaikkiin ID.-perheen autoihin. Viimeisin iloinen päivitys on suuri kauppasopimus Lontoon taksiliikenteeseen.

Volkswagenin sähköautojen taksimatka

Kyseinen taksiyritys, Addison Lee, on Lontoon suurin. Tuo mainittu noin 186 miljoonaa euroa (160 miljoonaa puntaa) sijoitetaan koko autokannan sähköistämiseksi vuoteen 2023 mennessä.

Tämän siirtymän nopeuttamiseksi Addison Lee tekee yhteistyötä Volkswagenin kanssa. Autoiksi on valikoitunu täyssähköinen SUV ID.4.

Taksiyritys haluaa lisätä autokatraaseensa 200 täyssähköautoa joka kuukausi jo pian koittavasta marraskuusta lähtien. Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin vieras aihe Lontoon taksiyrittäjälle. Addison Lee omaa jo yli 650 paikallispäästötöntä taksia, joka on merkittävä osa sen noin 4 000 auton kannasta.

Yritys hankki itselleen kesäkuussa taksipalveluita tarjoavan ComCabin, sopivasti kun liikkumispalveluiden kysyntä on kasvanut sulkujen ja liikkumisrajoitusten vähentyessä Lontoon alueella. Samalla heistä tuli kaupungin suurin toimija omalla alallaan.

Addison Lee aikoo myös varautua kuljettajien toimintamatka-ahdistukseen ja huoleen riittävän latausverkoston puuttumisesta. Taksiyritys hakee tällä hetkellä yhteistyökumppaneita myös latauksen suhteen ja aikookin tiedottaa piakkoin lisää tulevista yhteistyökuvioista.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat