Volvo V60

Ajoneuvot Uutinen 25.1.2022

Volvon Samuelsson: ruotsalaisvalmistaja aikoo pitää sedanit ja farmarit tuotannossa myös jatkossa

Farmarit ovat olleet Volvon kulmakivi niin myynnillisesti kuin maineenkin kannalta niin kauan kuin oikeastaan voimme muistaa. Crossoveritkaan eivät poista niitä valikoimista, vakuuttaa merkin toimitusjohtaja Håkan Samuelsson Autocar-lehdelle.

Farmari-Volvo on siitä jännittävä unelma-auto, että se on hirveän monelle yksi osa tiettyä unelmaa, eikä toki vain Pohjoismaissa. Muut samaisen unelman osat sisältävät muun muassa sen punaisen omakotitalon, ne lapsukaiset, sen purjeveneen, sen collien, sekä sen lipputangon isännänviireineen.

Viime aikoina unelmaan on tullut pienimuotoinen muutos, sillä Volvon mukaan sen myydyin tuote, kaupunkimaasturi XC60, ohittaa myynnissä jo perinteiset S/V60:n ja S/V90:n yhteensä. Itse asiassa crossover- /suv-mallit kattavat tällä hetkellä peräti 75 prosenttia merkin myynnistä. Tämän kehityksen voi kyllä havaita itsekin, mikäli yhtään seurailee tiellä liikkuessa vastaantulevia autoja.

Edellä kerrotustakin huolimatta Volvo aikoo pitää sedanit ja farmarit osana repertuaariaan. Merkin toimitusjohtaja Håkan Samuelsson, tunnettu aikaisemmistakin lausunnoistaan sedanien puolesta, kertoi Autocarille muun muassa seuraavaa:

– Kyllä, S- ja V-mallit tullaan korvaamaan jollakin asiakkaidemme kannalta houkuttelevammalla. Tarvitsemme matalampia autoja tavanomaisemman kokoisina, mutta ehkä vähän vähemmän kulmikkaina. Nämä matalat autot toimivat lisänä korkean profiilin suveillemme. Pysy mukana.

Haastattelussa nousi esiin myös erityisesti sedanien ja viistoperien merkitys aerodynamiikalle, varsinkin sähköautoista puhuttaessa.

Volvo S90 D4 Business Inscription

Volvo kertoi jo aiemmin suunnitelmistaan vaihtaa tähän asti aina käyttämänsä kirjaimiin ja numeroihin perustuvan mallimerkintäjärjestelmänsä mallinimistöön.

Lähde: Autocar Kuvat: Moottorin arkisto Teksti: Benjamin Helander

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat