Ajoneuvot | Uutinen | 6.8.2020

Yle Ralliradio pelastaa Neste Ralli -viikonlopun: radio ja tv auki perjantaina

Itse ralli valitettavasti peruttiin, mutta Yle Ralliradio pelastaa Neste Ralli -viikonlopun vielä sekä radion että television puolella. Nyt virittimet hörölle ja kuulo kojeelle, sillä juhlavuonna katsotaan historiaan.

Jaa artikkeli

Tänä vuonna Yle Ralliradio pelastaa Neste Ralli -viikonlopun juuri kun tilanne näytti toivottomalta. Vuosimallin 2020 eli 70. juhlavuoden Neste Ralli lupasi upeaa kilpailua klassikkoerikoiskokeita myöden, mutta se jouduttiin perumaan koronapandemian johdosta ja yhtenä korvaajana tullaan näkemään tänä vuonna Viron MM-ralli syyskuun puolella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita täysin onttoa tulevaa viikonloppua

Yle Ralliradio pelastaa Neste Ralli -viikonlopun

Perinteinen rallikansaa ihastuttanut Yle Ralliradio päästetään nimittäin ääneeen peruuntuneesta rallista huolimatta. Tämä tekee mahdottomaksi rallin liveseurannan, mutta onneksi korvaava ohjelma kuulostaa lupaavalta. Juhlavuoden kunniaksi Ralliradio palaa historiaan ja muistelee Jyväskylässä ajettavan rallin, oli se sitten Jyväskylän suurajot, 1000 Lakes Rally tai Neste Ralli, upeaa ja värikästä historiaa.

Yle Ralliradio kertoi Facebook-sivullaan, että vaikka Jyväskylän Paviljongin ympäristössä on varmasti varsin tyhjää perjantaina 7.8. niin tv ja radio tarjoavat sisältöä. Palaamme tuohon television osuuteen vielä myöhemmin, mutta Ralliradion puolella tullaan kuulemaan tuttuja ääniä. Mukana meiningissä luvataan olevan ainakin Jussi Lindroos, Tony Melville, Joni Pakarinen, Sanna Pirkkalainen, Riku Salminen, Riku Tahko, J-P Taskinen, Tomi Tuominen ja Arvo Vuorela. Näiden lisäksi lupaillaan ”runsaasti ääniä rallin kaikilta vuosikymmeniltä”.

Ralliradio avaa perjantaina 7.8.2020 kello 21.00 ja lähetys jatkuu aina kello 23.30 asti. Taajuuksina toimivat Yle JKL ja Yle Puhe – oletettavasti ja toivottavasti myös nettiradion puolella. Tuo 2,5 tuntia kertaa Jyväskylässä ajettavan rallin 70-vuotista historiaa kaikilta kanteilta, mutta sen jälkeen ilta ei suinkaan ole vielä ohitse.

Kaikki pitkän päivän jälkeen takaisin majoitukseen ajaessaan ralliradiota auki pitäneet muistavat loppuillan lupsakat jutut ja lähetykseen soittelevat persoonat. Kyseessä on olennainen osa rallikokemusta turbokoneen ulvonnan kaikuessa edelleen korvissa ja hiekan rutistessa hampaissa. Tällöin kyseessä ei kuitenkaan ole enää varsinaisen Ralliradion lähetys, vaan radioääni J-P Taskinen ja Bensaa suonissa -ohjelma.

Onneksi tämäkin tarjoillaan tänä vuonna samoilta taajuksilta rallin puuttumisesta huolimatta. Juhlayö jatkuu Bensaa suonissa -lähetyksen parissa aina muutaman tunnin verran seuraavan päivän puolelle. Toivottavasti vakiosoittelijat virittäytyvät jo ajoissa rallitunnelmaan tuona viikonloppuna ja saavat sen jälleen välitettyä myös radion kuulijoille.

Eikä tässä vielä kaikki!

Ja jos Yle Ralliradio pelastaa Neste Ralli -viikonlopun, niin mainitsimme matkalla television mediana. Yle TV2 tarjoaa nimittäin perjantaina ennen Ralliradion alkua puolitoista tuntia ralliherkkua. Kello 19.30 alkaen televisiosta tuutataan ilmoille rallinostalgiaa Jyskälän osalta, joten antenni kannattaa tarkistaa viimeistään nyt – todellisuudessa lähetys on toki katsottavissa myös Yle Areenan puolelta.

Perjantain lähetyksen alkamista odotellessa kannattaa lukea Moottorin raportti vierailusta Tommi Mäkisen rallitallissa eli Toyota Gazoo Racing WRT:n Tallinnan pisteessä. Mielenkiintoinen katsaus modernin rallitallin sisään johdattaa juuri sopivaan tunnelmaan kotimaisen rallimme kauniiseen historiaan.

 

Lähde: Yle, Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin Arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu