12.10.2015

Ajoelämyksen voi vuokrata – Ferrari 360 Spider

Jo sadalla eurolla voi saada unohtumattoman, mutta lyhyen ajoelämyksen.

Aurinko hellii, joten nostan katon. Se käy 20 sekunnissa. Herätän kaksipaikkaisen avoauton eloon. Matala murina kielii pedon luonteesta. Auto kirii moottoritiellä kerkeästi vauhtia vaikka autolla on ikää jo kymmenkunta vuotta.

Väkevä ori kiitää kiitos lämmenneiden renkaiden. Ohjaustuntuma on tarkka, muttei liian nopea.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sielukas tapaus

Sielukkaassa autossa, kuten alla korskuvassa Ferrarissa, on särmää, olipa se muotoilussa, kyvyissä tai teknisissä ratkaisuissa.

Esimerkiksi Top Gearista tunnettu Jeremy Clarkson on sitä mieltä, että sieluton kone on vain johtojen, kojeiden ja metallin mössöä. Mies lähestyy Se ei ole vain kone -kirjassaan autoa kokonaisvaikutelman, sielun, kautta.

Esimerkiksi Alfa Romeo 166 ei ole järkisyillä arvioiden erityisen hyvä: nopea, tilava, taloudellinen tai nautinnollinen ajettava – ja silti britti on tuittupäisen italialaisen lumoissa. Pienet virheet eivät hetkauta. ”Sehän on samaa kuin heittäisi Cindy Crawfordin vuoteestaan, koska hänellä on syntymämerkki.”

Helmat kovilla

Pininfarinan sulavaksi muotoileman tehopakkauksen sydän sykkii ohjaamon ja taka-akselin välissä lasin alla. Mallimerkintä kielii voimanlähteen tilavuudesta. Tehoa V8-moottorissa on 400 hevosvoimaa.

Ajettavuuteen myös reippaassa kaarreajossa tuo vakautta käytännössä täydellinen painonjakauma etu- ja taka-akselien kesken.

Ferraria on lysti viedä, paitsi Kauppatorin kupeella Helsingin ydinkeskustassa, jossa kuopat ja mukulakivetys ovat haaste kuskille ja matalan auton helmoille.

Mikä on sinun unelma-autosi?

Ferrarille on vaihtoehtoja. Korviin kantaa jo kuiskuttelu: Lamborghini Gallardo, DeTomaso Pantera, Porsche 911 Turbo cabriolet, Maserati Gran Turismo, Mercedes-Benz SL… Jokaisella on kannattajansa ja perustelunsa. Niin tai näin: Ferrari on Ferrari. Ikonisen punaisena kiitos!

Lyhyt lysti Ferrarilla maksaa noin sata euroa. Ajoreitin määrittelee järjestäjä ja viereen istahtaa apukuski. Ferrari-ajo on ElämysLahjat Oy:n suosituimpia palveluja.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Elämys lahjana

Moni on ulkomaanmatkoilla vuokrannut ajettavakseen – kohtuullisilla kustannuksilla – unelmiensa urheilu- tai erikoisauton.

Esimerkiksi Saksassa on tarjolla vuokraamoita, joilla on erikoisempaakin autokalustoa. Saksassa voi vuokrata autoja myös autonvalmistajien itsensä tarjoamana. Esimerkiksi Stuttgartin Porsche-museon ja Berliinin Porsche-myymälän kautta voi päästä perus-911:n käskyttäjäksi tunniksi sadalla eurolla ja päiväksi 400 eurolla.

Münchenin BMW-museolla uuden M3:n vuokrahinta tunniksi on 50 euroa ja M5:n hinta 75 euroa.

Massasta erottuvia autoja

Suomessa voi Fast Motorsin kautta vuokrata harmaasta automassasta erottuvia urheilu- ja avo-autoja. Vuokrattavaa autokalustoa ovat muun muassa Audi R8 4.2 V8, Chevrolet Camaro SS 6.2 V8, Nissan 370Z 3.7 V6, Ford Mustang GT 4.6 V8 Convertible, Mercedes-Benz SLK 350, BMW Z4 sDrive 35i Cabriolet, Cadillac Escalade 6.2 V8, Audi S6 5.2 V10 ja London Cab. Esimerkiksi avo-Porschen (Boxster 2.7) vuokrahinta on 550 e/päivä, mutta jos on jäsen putoaa vuokrahinta 149 euroon päivältä.

– Määräaikainen Silver-jäsenyys maksaa vuodessa 395 euroa. Omaa omaisuutta oleva Gold-jäsenyys maksaa 2 750 euroa ja vuosimaksu 190 euroa. Gold-jäsenet voivat osallistua ilmaiseksi ajotapahtumiimme, joita on 2–4 vuodessa, toimitusjohtaja Henri Hiekkamies kertoo.

Hiekkamies kertoo, että tyypillisesti jäsen vuokraa autoja 4–8 päivää vuodessa. Vuokrausehdoissa omavastuu on 2 000 euroa tai enemmän.

www.fastmotors.fi

Ferrari 360 Spider

Moottori

Bensiinimoottori 3 586 cm³, 8 sylinteriä, keskimoottori, 6-v. automaattivaihteisto, takaveto.

Teho

294 kW (400 hv), 8500 r/min

Vääntö

373 Nm (4750 r/min)

Vääntö

373 Nm (4750 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

4,5 s

Huippunopeus

296 km/h

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat