28.1.2020

Koeajo: Kovaa elämäntapaa – BMW 320d xDrive Touring Business M Sport

BMW 320d Touring xDrive

Kolmossarja on tarjonnut periaatteellisen pitkäkattomallin jo vuodesta 1987. BMW 320d xDrive Touring M Sport tuo arkiautoiluun urheilullista tuntumaa, joka hymyilyttää tiettyyn pisteeseen asti. Hyvää: voimalinja, sisätilat, alusta varauksin. Huonoa: koeajoauton hinta, ohjauksen progressiivisuus, tavaratila.

Farmarikoria, dieselmoottoria ja nelivetoa ei usein yhdistetä urheilullisuuteen. BMW 320d xDrive Touring M Sport -nimen viimeinen lisäys kuitenkin kertoo sitä olevan tarjolla myös kolmossarjalaisen elämäntapamalliin.

BMW 320d Touring xDrive

Auto tuntuu myös lunastavan nimensä odotukset, ainakin jossain määrin. Edeltäjäänsä verrattuna akseliväliä 41 millimetrillä kasvattanut Touring tosin tuntuu pysäköintipaikalta lähdettäessä aluksi hieman kankealta. Kääntöympyrän halkaisija on kasvanut edeltäjästä 30 senttimetrillä, mikä ei sinällään ole iso luku, mutta ero 5-sarjan farmariin on enää ainoastaan 20 senttimetriä.

Parkkipaikkapyörittelyn jälkeen kankeutta ei kuitenkaan huomaa millään tasolla. Märässä liikenneympyrässä kitkarenkainen farmari esittelee kaasua löysätessä elämäntapapuoltaan pienoisella, virnistyksen ansaitsevalla yliohjauksella.

BMW 320d Touring xDrive

M Sport -alusta toimii kaupungissa hienosti. Tuntuma tiehen on erinomainen, ja epämukavaa kovuutta välittyy vain terävimmissä routakuopissa. Taajamaolosuhteissa ohjauskin tuntuu miellyttävältä terävämpään kiihdytykseen asti, jolloin todella jyrkkä progressiivisuus iskee ja ratti jämähtää erittäin jäykäksi turhan nopeasti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jämäkkyyden kääntöpuolena

Matka-ajoon siirryttäessä liioiteltu progressiivisuus ottaa vieläkin suuremman roolin. Moottoritienopeuksissa ohjaus vaatii totuttelua: jo pienehkö ratin liike saa auton ajautumaan rauhattomasti kaistan vastakkaiseen reunaan.

Nopeuden noustessa melukin kasvaa, ei sietämättömäksi, mutta ero 5-sarjaan on selkeä. Suhinoiden yli ei tarvitse kuitenkaan nostaa volyymia huutoon asti vierustoverin kanssa tarinoidakseen.

Kuljettajan kannalta matkanteko on leppoisaa. M Sportin istuin on tukeva ja hyvin säädettävissä, reisituki on kiitettävä, ja sivutuen saa säädettyä mukavaksi suurempikokoisellekin kuljettajalle. BMW:lle tuttuun tapaan 8-portainen Steptronic-vaihteisto vastaa pyyntöihin nopeasti ja vaihtaa huomaamattomasti.

Kelirikon runtelemilla maanteillä M Sport ei ole parhaimmillaan, alustan pintakovuus tulee esille pienehköistä töyssyistä koostuvaa tietä ajaessa. 80 km/h nopeudessa pienemmätkin epätasaisuudet aiheuttavat teräviä pomppuja ohjaamoon.

Sohjoiselle metsäautotielle siirryttäessä monttujen välissä pujotteleminen alkaa turhauttaa, lähes kävelyvauhdissakin liikkuminen tuntuu aikamoiselta rynkytykseltä. Neliveto toimii kuitenkin sohjossa erinomaisesti, eikä auto lähde puskemaan missään tilanteessa.

Tilaakin löytyy

Sisätiloiltaan 3-sarjan Touring on luokassaan kiitettävä. Neljä noin 185-senttimetristä aikuista matkustaa mukavasti ilman suurempaa tinkimistä jalkatilasta, eikä viideskään kyytiläinen tee istumisesta kohtuuttoman tuskallista.

Tavaratilaan, joka on 20 litraa porrasperämallia suurempi, saa mahtumaan ruokaostokset erinomaisesti, eivätkä yhden päivän metsästysreissutarpeetkaan tee tuskaa. Pidemmälle matkalle lähdettäessä tavaratilan peitteen ja kuormaverkon irrottaminen tulee nopeasti vastaan, ja pyöräkotelot kaventavat suurimman osan tavaratilasta turhan kapeaksi sählymailaa pidempien esineiden kuljettamiseen.

Hieman syletystä aiheuttaa myös koeajoauton hinta, 72 421 euroa on iso tukku rahaa tämän segmentin autosta – hyvistä varusteista huolimatta. M Sport -malliston lähtöhinta, 54 510 euroa, kuulostaa jo huomattavasti oikeammalta.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvat: Lauri Ahtiainen

BMW 320d xDrive Touring Business M Sport

Hinta alkaen

54 510 €

Koeajetun auton hinta varusteineen

72 421 €

Moottori

Dieselmoottori 1 995 cm³, 4 sylinteriä, ahdin, 8-v. automaattivaihteisto, neliveto.

Teho

140 kW (190 hv), 4000 r/min

Vääntö

400 Nm (1750–2500 r/min)

Vääntö

400 Nm (1750–2500 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

7,4 s

Huippunopeus

225 km/h

Kulutus l/ 100 km

WLTP-kulutus 5,7 (yhd.)

CO2-päästöt

145 g/km

Mitat

pituus 4709 mm, leveys 1827 mm, korkeus 1445 mm, akseliväli 2851 mm

Vetokyky jarrullinen/ jarruton

1800 / 750 kg

Euro NCAP

5 tähteä

Takuu

2 vuotta

Kommentoi artikkelia