19.9.2018

Koeajo: Lähes täydellinen – Kawasaki Ninja H2 SX SE

Kawasaki Ninja H2

Kawasaki Ninja H2 SX SE – rauhallinen, paitsi suorituskyvyltään. Hyvää: suorituskyky, jarrut, jousitus, viimeistely. Huonoa: värinät, liian tehokas väärissä käsissä?

Kawasakin kolme vuotta sitten esittelemä kompressoriahdettu sporttipyörä Ninja H2 sai täksi kaudeksi rinnalleen sport-touringiin suunnitellun H2 SX:n. Kawasakilla on ollut rohkeutta tehdä uutuudesta ajoasennoltaan selvästi pystympi ja muutenkin rauhallisempi versio, lukuun ottamatta mahtavaa suorituskykyä, joka tekee pyörästä väärissä käsissä jopa vaarallisen.

Kawasaki Ninja H2

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tehokkaita hevosia

Ilmoitettu 200 hevosvoiman maksimiteho ei sinällään poikkea muiden valmistajien huippumalleista, mutta kompressoriahdettu moottori tarjoaa suorituskyvyn käyttöön selvästi terävämmin. Lisäksi moottori on käytökseltään hämmästyttävän joustava – se vetää kuutosvaihteellakin puhtaasti jo tyhjäkäyntikierrosten tuntumasta.

Välitykset ovat sopivan tiheät, sillä kuutosvaihteella satasen mittarinopeudessa kierroksia on 4 000. Kun moottori ylittää 7 000 kierroksen rajan, muuttuu suorituskyky jopa repiväksi. Pienillä vaihteilla luiston- ja keulimisenesto joutuvat vuorotellen töihin, jos kuljettaja kääntää kaasurullan kokonaan auki.

Kawasaki Ninja H2

Moottorin arvosanaa täydestä kympistä laskevat vain 4 000 kierroksesta alkaen tuntuva värinä sekä 2 500 kierroksen kohdalla pieni nykiminen pintakaasulla.

Helppo ja kevyt ajettava

Ajoasento on rennon pysty, ja korkea tuulilasi suojaa kuljettajaa hyvin. Runko on satulan kohdalta kapea, jolloin jalat ylettävät helpommin maahan. Tankki puolestaan on leveä, jolloin ajaessa polvet ovat kaukana toisistaan.

Pyöreä isokokoinen kierroslukumittari on selkeälukuinen, samoin hyvän kontrastin omaava tft-mittaristo. Ahtimen antama ”boosti” näkyy mittaristossa sekä prosentteina että palkkina. Ajamista helpottaa molempiin suuntiin toimiva vaihdeavustin, jonka toiminta tosin koeajopyörässä ei ollut aivan odotetun sulavaa.

Tehoasetusten ja ajoavustimien käyttö on helppoa, sillä jokaiselle toiminnolle on oma painikkeensa. Koeajossa Kawasaki yllätti hämmästyttävän pienellä alle viiden litran kulutuksellaan, vaikka suorituskykyä käytettiin röyhkeästi hyväksi.

Laadukas yleisvaikutelma

Suorituskyvyn lisäksi vastinetta yli 30 000 euron hinnalle tarjoavat huipputehokkaat ja tunnokkaat jarrut sekä herkkä mutta samalla kantava jousitus. Raskaan oloinen ulkonäkö hämää, sillä ajettavuudeltaan H2 SX on ketterä.

Kawasaki Ninja H2

Jos haetaan vertauksia automaailmasta, H2 SX ei edusta ajotuntumaltaan Ferraria tai Porschea, ennemminkin herrasmiesmäisiä 6-sarjan coupé-Bemaria tai SL-sarjan Mercedestä. Suorituskykyä riittää, mutta hienostuneessa muodossa.

Vaikka kompressoriahdettu moottori hönkii kuumaa ilmaa polviin, on kyseessä ykkösvalinta pitkille vauhdikkaille ajomatkoille, yksin tai kaksin. Erityisesti SE-varustepaketilla kyseessä on ”heti valmis” matkakumppani.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Kawasaki

Lisätietoja: www.kawasaki.fi/Ninja_H2

Kawasaki Ninja H2 SX SE

Hinta alkaen

32 499 €

Moottori

Bensiinimoottori 998 cm³, nelisylinterinen rivimoottori, nestejäähdytys, 6 vaihdetta, ketjuveto.

Teho

147 kW (200 hv), 11000 r/min

Vääntö

137 Nm (9500 r/min)

Vääntö

137 Nm (9500 r/min)

Muu tieto

Mitat: istuinkorkeus 835 mm, paino tankattuna 256 kg, akseliväli 1480 mm, tankin tilavuus 19 litraa. Rengaskoko: edessä 120/70 ZR17, takana 190/55 ZR17.

Takuu

2 vuotta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat