24.10.2018

Koeajo: Tyylivaunu herraskaisesti varusteltuna – Mazda 6 Sedan 2.5 SkyActiv-G

Mazda 6

Mazda 6 on kokenut tavallista suuremman uudistumisen. Se on valmis haastamaan premium-merkit. Hyvää: moottori, ajettavuus, varustelu, viimeistely. Huonoa: näytön koko, kulutus.

Uudistunut Mazda 6 on vaivaton matkakumppani. Kytkimet toimivat napakasti, heijastusnäyttö on selkeä, mittaristokenttä tyylikkäästi toteutettu, ajoavustimien käyttö on helppoa ja niiden määrä on kattava.

Esimerkiksi ympäri auton näkevä kamera on oiva apu pysäköijälle. Jos jotakin voi toivoa, niin kojelaudan ylle sijoitettu näyttö saisi oalla kookkaampi. Laatuvaikutelma on erittäin kohdillaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mazda 6

Uusi ylellinen varustetaso

Uudistunut kuutossarjalainen on aiempaa tyylikkäämpi ja varustellumpi ilmestys. Varustepaketit on rukattu tyystin uusiksi. Vakiona tulee roimasti herkkuja kuten navigaattori, mukautuva vakionopeussäädin, ledajovalot, tuulilasin heijastusnäyttö liikennemerkkien tunnistuksella, kuolleenkulman varoitusjärjestelmä, kaistalla pitoavustin, jarrutusavustin, tuulilasinpyyhkimien sulatustoiminto ja sähkölämmitteinen ohjauspyörä.

Mazda 6

Uutena varustetasona tarjolle tulee Signature, joka sijoittuu malliston yläpäähän ja Luxurynkin yläpuolelle. Uusia varusteita Luxury-tasosta alkaen ovat ilmastoidut istuimet ja digitaalinen mittaristo.

Kaiken taustalla on halu taistella niistä autoilijoista, jotka ajavat nykyisin premium-merkeillä. Suomen maahantuoja myös uskoo, että entistä useampi haluaa autonsa varsin varusteltuna.

Signature tuo mukanaan muun muassa mustan kattoverhoilun, kehyksettömän taustapeilin, ruskeaa nappanahkaa istuimiin, kromikoristeita, puiset koristelistat sekä ledein toteutetun sisävalaistuksen.

Mazda 6

Väkevää voimaa

Konehuoneessa jyllää hieman uudistettu 2,5-litrainen bensiinimoottori, jossa on tehoa enemmän kuin riittävästi eli 194 hevosvoiman verran. Mazdan moottoriosaamisesta kertoo, että vapaasti hengittävät eli ahtamattomat bensiinimoottorit yltävät Euro 6 -päästönormeihin ilman kalliita hiukkaspäästöjen jälkikäsittelyjärjestelmiä.

Sylinterin lepuutustoiminto alentaa osaltaan kulutusta, joka kookkaalla autolla tosin helposti kipuaa sekalaisessa arkiajossa reippaastikin yli kahdeksan litran. Ilmoitettu WLTP-kulutus on 7,4 litraa sadalla.

Mazda on luopunut dieselmoottoreista, mutta se ei ole lopullinen linjaus. Valmistajan mukaan kyse on siitä, että uutta dieselmoottoria kehitellään ja se voi tehdä paluun myös Suomeen.

Mazda 6

Moottori on väkevä ajotilanteeseen kuin ajotilanteeseen. Se reagoi herkästi oikean nilkan asentoon ja toimii jouhevassa yhteistyössä kuusilovisen automaattivaihteiston kanssa, joten esimerkiksi ohitukset hoituvat vaivatta.

Ohittaessa käy todeksi myös se, että äänieristys on tehty taiten. Ajossa eivät häiritse kuin renkaiden rallatus, joka ei sekään juuri häiritse. Moottorin äänimaailma on taitettu, eivätkä tulensuhinatkaan käy korville.

Mazda 6

Ohjaustuntuma on hyvä. Luonteva ja vakaa ajettavuus on tulokkaan ehdottomia valtteja: autolla on lysti taittaa pidempääkin taivalta. Mutkissa uskoa valittuun ajolinjaan antaa G-Vectoring Control -järjestelmä, joka hidastaa sisäkaarteen renkaita. Tällä tavoin aliohjautuvuus pysyy aisoissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mutta mitä auto maksaa?

Koeajoautossa on lisävarusteena tuhatkunta euroa maksava metalliväri. Onko 47 641 euroa liikaa, riippuu muun muassa siitä, miten korkealle arvostaa erilaisia varusteita. Ajettavuuden kannalta eväät menestymiselle ovat kunnossa.

Mazda 6

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Jari Saarentaus

Mazda 6 Sedan 2.5 SKYACTIV-G Signature 6AT

Hinta alkaen

46 586 €

Koeajetun auton hinta varusteineen

47 641 €

Moottori

Bensiinimoottori 2 488 cm³, 6-v. automaattivaihteisto, etuveto

Teho

143 kW (194 hv), 5700 r/min

Vääntö

258 Nm (4000 r/min)

Vääntö

258 Nm (4000 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

8,1 s

Huippunopeus

223 km/h

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 7,4 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

167 g/km

Mitat

pituus 4870 mm, leveys 1840 mm, korkeus 1450 mm, akseliväli 2830 mm

Euro NCAP

5 tähteä

Takuu

3 vuotta / 100 000 km

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat