21.7.2015

Koeajo: urheilullinen juhlamalli Alfa Romeo Giulietta

Kuva Jari Saarentaus

Auto, joka valitaan tunteella ja jota ajetaan tunteella. Hyvää: ajettavuus, kauneus, turvavyömuistutin. Huonoa: urheilullisuus voi pidemmällä matkalla kääntyä raskaudeksi.

Koko kaistan paripyörineen valloittava traktori vetää perässään jo neljän auton letkaa. Se tunne, kun tuplanapautat kaasupoljinta ja hetkessä koko letka on jäänyt taakse.

Se on se hetki, kun Alfa Romeo Giuliettan urheilullisen 60-vuotisjuhlamallin, Quadrifoglio Verden, kuljettaja todella palkitaan. Bensiinimoottorin 177 kW (240 hv) teho ja 340 newtonmetrin vääntö osoittavat mahtinsa ja ajoelämys voi jatkua.

Kuusivaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto kiihdytysavustimella täydentää kokemuksen.

Äänettömäksi autoa ei edes ole yritetty saada. Osa ajokokemusta on matkustamoon kantautuva moottorin ääni.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kotonaan kurveissa

Nautittavin ajokokemus löytyy mutkaiselta ja kumpuilevalta maaseututieltä. Kaarteessa kuin kaarteessa, mäessä kuin mäessä auto tottelee kuljettajaansa tarkasti ja rivakasti.

Istuimet ovat näyttävät ja merkille uskolliset logoineen ja signeerauksineen. Pitkällä taipaleella ohjauksen jämäkkyys alkaa tuntua raskaalta ja istuinten kovuus lisää tauon houkuttelevuutta.

Ulkonaisesti juhlamalli on tuonut Giuliettaan vain hienoisia päivityksiä muun muassa keularitilään, kojelautaan ja istuimiin.

Hinnaston huipulla

Juhlamalli on malliston kallein versio. Sen perushinta on 44 000 euroa, mutta koeajetun auton lisävarusteet nostivat sen hinnan 49 400 euroon. Halvimmillaan omistajaksi pääsee 25 000 eurolla. Kyseessä on silloin 1,4-litrainen ja 150-hevosvoimainen käsivaihteinen bensiinimoottori.

Quadrifoglio Verden varustelista pyrkii osaltaan perustelemaan kalleimman mallin kaksinkertaista hintaa.

Mallin urheilullisuutta alleviivaavat vakiovarusteena urheilullisten istuimien lisäksi helmasarja, urheilullinen ja 10 milliä matalampi alusta, pakoputkien tuplaulostulot, punaiset Brembo-jarrusatulat, metallipintaiset polkimet ja 18-tuuman kevytmetallivanteet.

Koeajomallin lisävarusteina on punaisen kolmikerrosvärin lisäksi navigaatioaudiolaite 6,5-tuuman kosketusnäytöllä, kaksoisksenon ajovalot, kattoluukku ja Bose Hifi -audiopaketti.

Ilman turvavöitä tällä mallilla ei voi ajaa. Siitä pitää huolen todella ärhäkkä, äänekäs ja itsepintainen turvavyömuistutin, joka kieltämättä hakee vertaistaan.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Jari Saarentaus

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Hinta alkaen

49 403 €

Moottori

Bensiinimoottori 1 742 cm³, 6-v. automaattivaihteisto, etuveto.

Teho

177 kW (240 hv), 5750 r/min

Vääntö

340 Nm (2000 r/min)

Vääntö

340 Nm (2000 r/min)

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 7,0 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

162 g/km

Takuu

2 vuotta tai 3 vuotta/100 000 km

Luetuimmat