7.6.2016

Koeajo: suurperheen luksusauto – Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan:n kuudes sukupolvi tarjoaa tilaa ja ylellisyyttä seitsemälle. Hyvää: tilat, ajo-ominaisuudet, mukavuus, sähkötoimiset liukuovet. Huonoa: etujousituksen kolahtelu, hankala takaluukku, hinta.

Volkswagen Multivan on kulkenut pitkän tien. Mallin esi-isä – Volkswagen Kleinbus – näki päivänvalon jo vuonna 1950.

Volkswagen Multivan

Uusin Multivan pohjautuu edelleen Volkswagenin pakettiautoon Transporteriin. Juhlamallin saa tilauksesta kaksivärimaalauksella, josta ”Klempparikin” yleisesti muistetaan. Retrotunnelmaa täydentävät kromikeskiöillä tyylitellyt erikoisvanteet. Sama teema jatkuu sisätiloissa. Kojelauta on yhtä kiiltävää punaista ja valkoista pintaa.

Volkswagen Multivan

Koeajettu Multivan on hinnaston huipulta. 120 324 euron sijoituksella saa täydellisesti varustellun tila-auton, joka vie seitsemän hengen porukan matkatavaroineen perille asti – nelivedon ansiosta huonompaakin tietä pitkin. Parhaimmillaan Multivan on kuitenkin maantiellä.

Volkswagen Multivan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Matka-auto

Ajo-ominaisuudet ovat hyvää henkilöautotasoa. Ohjaustuntuma on tarkka, ja Multivan kulkee vakaasti ja kuljettajan toiveiden mukaisesti.

Näkyvyys on luonnollisesti hyvä, kun autossa istutaan päätä ylempänä muita. Laatikkomaisen korin ulottuvuudet on helppo arvioida myös ahtaissa paikoissa hyvien taustapeilien sekä peruutuskameran avustuksella.

Volkswagen Multivan

Kahdella ahtimella ryyditetty kaksilitrainen dieselmoottori kuljettaa 2 195 kiloa painavaa suurperheautoa vaivattoman tuntuisesti. Seitsenpykäläinen DSG-kaksoiskytkinautomaatti pitää moottorin kierrokset alhaisina ja käyntiäänen vaimeana.

Hiljainen

Ajomukavuuden viimeistelee äänieristys. Ohjaamo on kiitettävän hiljainen niin edessä kuin takanakin. Sähkösäädöillä varustetut alcantara-nahkaistuimet antavat hyvän tuen, ja alaslaskettavat kyynärnojat lepuuttavat mukavasti käsiä ja hartioita. Ajoasento on ryhdikkään pysty.

Volkswagen Multivan

Myös takamatkustajat viihtyvät hyvin, ja reisituki on kaikilla istumapaikoilla riittävä.

Volkswagen Multivan

Muunneltava

Keskirivin istuimet voi halutessaan kääntää selkä menosuuntaan. Takapenkki puolestaan säätyy lattiakiskojen avulla eteen ja taakse. Jos matkatavaroita on vähän, jalkatilat voi kasvattaa edustusautomaisiksi. Vastaavasti tavaratilan voi maksimoida, kun sille on tarvetta.

Volkswagen Multivan

Liukuovia on ohjaamon molemmilla puolilla, ja ne saa lisävarusteena sähköavusteisina. Valtava takaluukku vaatii ison tilan auetakseen.

Volkswagen Multivan

Korin korkeudesta huolimatta Multivan kallistelee vain lievästi. Jousitus on sopivan jämäkkä. Pieni moite lähes täydellisessä matka-autossa on etujousituksen kumahtelu terävissä kuopissa

Teksti ja kuvat: Jari Saarentaus

Volkswagen Multivan 2.0 TDI 4 Motion DSG Generation-6

Hinta alkaen

120 324 €

Moottori

Dieselmoottori 1968 cm³, 4 sylinteriä, kaksi ahdinta, 7-v. kaksoiskytkinvaihteisto, neliveto.

Teho

150 kW (204 hv), 4000 r/min

Vääntö

450 Nm (1400–2400 r/min)

Vääntö

450 Nm (1400–2400 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

10,1 s

Huippunopeus

199 km/h

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 6,1 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

172 g/km

Mitat

pituus 5006 mm, leveys 2297 mm, korkeus 1970 mm, akseliväli 3000 mm

Euro NCAP

5 tähteä

Takuu

2 vuotta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat