Liikenne | Uutinen | 16.10.2018

Autonostaja, älä osta sikaa säkissä!

Moottorin vikatietolista on Suomen kattavin tietopankki, joka paljastaa sadan suositun henkilöautomallin tiedot.

Jaa artikkeli

Moottorin vikatietolista kertoo, onko automalli vikaherkkä ongelmakimppu vai uskollinen matkakumppani? Moottorin vikatietolista on Suomen kattavin tietopankki Suomessa suosittujen automallien vioista.

Päivittyvältä sadan henkilöauton vikalistalta on helppo valita itseä kiinnostavan automallin vikatiedot. Päivitetyssä vikatietolistassa on tietoja erityisesti 3–9-vuotiaista automalleissa.

Moottorin vikatietolista

Vikojen neljä ryhmää

Viat on listattu neljässä eri ryhmässä:

  1. katsastuksessa havaitut viat
  2. takaisinkutsuun johtaneet viat
  3. tielle jättäneet tekniset viat
  4. autoilijoiden ilmoittamat viat

Vikatietolistan kotimaisia lähteitä ovat Autoliitto, A-Katsastus Oy ja Trafi. Saksasta tietoa kerätään ADAC:n, KBA:n sekä suurimpien saksalaisten katsastuslaitosten TÜV:n, Dekran ja GTÜ:n tilastoista. Myös Britannian ajoneuvohallintokeskus DVSA on edustettuna.

Takaisinkutsut eli korjauskehotukset

Suomessa ilmoitettuja takaisinkutsuja on koottu autonvalmistajien edustajien ja maahantuojien Trafille ilmoittamista korjauskampanjoista. Vikalistalle on myös poimittu esimerkkejä vakavien vikojen takaisinkutsuista saksalaisen ADACin ja KBA:n sekä brittiläisen DVSA:n tiedoista. Pääpaino on uusimmissa takaisinkutsuissa, jotka on ilmoitettu kesäkuun loppuun 2018 mennessä.

Tielle jättäneet tekniset viat

Tielle jättäneet viat on koottu saksalaisesta ADAC-tiepalveluraportista. Mukana ovat tielle pysäyttäneet tekniset viat 2–9 vuotta vanhoista automalleista. ADAC on Euroopan suurin autonkäyttäjien etujärjestö, johon kuuluu yli 19 miljoonaa jäsentä.

Jaa artikkeli

Keskustelu