Liikenne Uutinen 4.9.2015

Lasten turvavöiden käyttö tehosyyniin

Poliisi valvoo tehostetusti turvalaitteiden käyttöä koko maassa ensi viikon ajan. Poliisi kiinnittää erityistä huomiota lasten turvalaitteisiin ja nuorten turvavöiden käyttöön.

Poliisi valvoo tehostetusti turvalaitteiden käyttöä koko maassa ensi viikon ajan. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvonnassa poliisi kiinnittää erityistä huomiota lasten turvalaitteisiin sekä nuorten turvavöiden käyttöön.

Poliisi muistuttaa, että lapsi tarvitsee oman turvalaitteen kunnes hän on vähintään 135 senttiä pitkä eli noin kymmenenvuotiaaksi saakka. Tarpeeksi pitkä lapsi voi käyttää turvavyötä aikuisten tapaan.

– Alle kolmevuotiaita lapsia ei saa takseja lukuun ottamatta kuljettaa henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa, johon ei voi kiinnittää lapsen painon mukaan määräytyvää turvalaitetta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta muistuttaa.

– Sylissä lasta ei saa autossa kuljettaa. Linja-autossa lapsen on käytettävä istuinpaikalle asennettua turvavyötä tai turvalaitetta, poliisitarkastaja Kari Onninen sanoo.

Liikenneturvan tekemien alueellisten tarkkailujen perusteella on havaittu, että turvavyön käyttö on paikoin nuorilla ollut vain viidenkymmenen prosentin luokkaa. Vähiten turvavyötä käyttävät tutkimusten mukaan 15–24-vuotiaat miehet.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista Seatbelt -valvontateemaa.

Jaa artikkeli