Liikenne | Uutinen | 2.1.2019

Moottoripyöräajokortin teoriatunnit veloituksetta MP 19 -messuilla

MP-messujen supersuosittu etu tarjolla jälleen helmikuussa.

Jaa artikkeli

Helmikuun alussa järjestettävät MP 19 -messut tarjoavat toista kertaa yhteistyössä Haagan autokoulun kanssa moottoripyöräajokortin teoriatunnit veloituksetta MP-messujen kävijöille. Edun arvo on noin sata euroa.

Messuilla järjestetään kaksi teoriatuntia ja kaksi tuntia voi käydä veloituksetta verkkokurssina tapahtuman jälkeen. Tarjolla on nyt myös teoriatunteja henkilöille, joilla on jo kortti, mutta haluavat päivittää tietonsa.

Teoriaopetusta järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 2.–3.2. MP-messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

500 osallistujaa

– Järjestimme teoriatunteja MP 18 -messuilla ensimmäistä kertaa. Niihin osallistui noin 500 henkilöä, joista suurin osa tuli maakunnista. Haagan autokoulussa Helsingissä tapahtuman jälkeen moottoripyöräkortteja ajettiin enemmän kuin vuotta aikaisemmin, opetuksesta vastaava Jouko Kalliola Haagan autokoulusta kertoo.

– Vahva kimmoke moottoripyöräkortin hankkimiseen lähti MP-messuilta.

Moottoripyöräkortin saamisen edellytykset ovat muuttuneet viime MP-messuista. Nyt vaaditaan entistä vähemmän teoriatunteja.

Mopokortin ja moottoripyöräkortin teoriatunteja

Messuilla järjestettävät luennot ovat osa mopokortin (AM120), kevytmoottoripyöräkortin (A1), teholtaan rajoitetun moottoripyöräkortin (A2) ja teholtaan rajoittamattoman moottoripyöräkortin (A) opetusta. Henkilöt, joilla on jo henkilöauton ajokortti (B) ei tarvitse enää käydä teoriatunteja, mutta ovat tervetulleita kuuntelemaan niitä omaksi ilokseen.

Molempina päivinä järjestetään nyt myös Moottoripyörän käsittely ja ajamisen alkeet -teoriatunteja, jotka sopivat henkilöille, jotka eivät ole pitkään aikaan ajaneet moottoripyörällä tai joilla on jo joku ajokortti.

Mopokortin (AM120) ajajien pitää messujen yhteydessä käytyjen neljän teoriatunnin lisäksi suorittaa teoriakoe ja käsittelykoe. Moottoripyöräkorttiin (A1/A2/A) vaaditaan lisäksi viisi ajotuntia, teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe. Nämä voi suorittaa missä vaan autokoulussa tai opetusluvalla.

Teoriatunneille voi ilmoittautua: www.mpmessut.fi/teoriatunnit

Lähde: Messukeskus

Jaa artikkeli

Keskustelu