Liikenne Uutinen 21.2.2017

Raskaan liikenteen valvonta: turvalaiterikkeiden määrä kolminkertaistui

Erityisesti turvalaiterikkeiden kehityssuunta huolestuttaa poliisia.

Poliisin viime viikolla suorittamassa raskaan liikenteen valvonnassa todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 280 kappaletta sekä ajopiirturirikkomuksia 68. Epäkuntoisen ajoneuvon matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan neljässä tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 80 kappaletta.

Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (53), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin (53) sekä ylikuormiin (34) liittyen.

– Vuoden 2016 vastaavana aikana järjestettyyn tehovalvontaan verrattuna muutoksia huonompaan suuntaan oli tapahtunut esimerkiksi turvalaiterikkeiden osalta, viime vuonna 13 rikettä ja nyt 34, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Onnisen mukaan ajoneuvojen kunnossa oli puutteita myös aikaisempaa enemmän. Tosin tässä tilanne ei ollut huonontunut enää niin nopealla tahdilla kuin viime vuoden aikana.

Kuormat kiinnitetty aikaisempaa paremmin

Viime vuotta vähemmän seuraamuksia sen sijaan jaettiin muun muassa puutteellisista kuorman varmistamisista.

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti viime viikolla 13 – 19.2.2017 koko maassa. Valvontateeman osallistuivat kaikki poliisilaitokset.

Valvonnan tavoitteena oli liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden torjunta. Valvontaa kohdennettiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin, sekä kuorman varmistamiseen.

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 2 189 raskasta ajoneuvoa, joista 1922 kotimaista sekä 267 ulkomaista. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 653 seuraamusta ja annettiin lisäksi 371 huomautusta.

Lähde: Poliisi

Jaa artikkeli