Matkailu Uutinen 3.3.2019

Päivän kuva: Lontoon tunnetuin karhuherra tervehtii

Paddingtonin aseman tuntumassa Lontoossa matkailija astelee karhua vastaan vääjäämättä.

Vaikka suurkaupungissa ollaankin, vaaraa ei kuitenkaan ole, ainakaan karhusta, sillä tällä kertaa kohtaamisessa on kyseessä kaupungin tunnetuin karhuaiheinen satuhahmo Paddington, jonka tarina on brittiläisen Michael Bondin luoma ja ulkomuoto Peggy Fortnumin luonnostelema.

Varsin ihmismäisen karhuherran seikkailut näkivät ensimmäisen kerran päivänvalon vuonna 1958 kirjan muodossa. Suomennosta oli tosin odotettava aina 1970-luvun puolivälin tienoolle.

Sittemmin tarina on saanut jatkoa useampaan otteeseen. Tuoreimmat tarinat on kerrottu myös kansainvälistä suosiota niittäneiden elokuvien muodossa.

Marmeladivoileipien ja kaakaon perään oleva karhuherra on varsinainen kohteliaisuuden perikuva, mutta hyvää tarkoittaessaan karhu päätyy silti mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. Arkiset katastrofit eivät ole Paddingtonille, saati sitten lähipiirille tuntemattomia, pikemminkin päinvastoin.

Paddingtoninsta kiinnostuneen matkailijan kannattaa painaa mieleensä hijattain päivitetty The Pawprint Trail, joka on aseman tuntumassa sijaitsevista Paddington-patsaista ja erilaisista teemakohteista muodostettu kokonaisuus, johon tutustuminen onnistuu koko aseman aukioloajan, eli aamuyhdeksästä iltaan asti. Oheen on koottu myös vinkkejä teemaan sopivista ruokapaikoista.

Teksti ja kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli