6.4.2023

Päivän kuva: No nyt on astetta retrompi Volkswagen-kuljetus!

Tienpäällä voi bongata monenlaisia autokuljetuksia. Tällä kertaa eteen sattui vähän erikoisempi Volkswagen-kuljetus.

Maanteillä näkee usein erilaisia autonkuljetuksia, mutta monesti niiden kyydissä on uudempaa kalustoa. Joskus kuljetusten kyydissä voi olla eri merkkisiä autoja ja joskus jopa vain yhtä automerkkiä.

Tämänkertaisessa autokuljetuksessa oli kyydissä vain yhtä merkkiä, kun Moottorin toimitus bongasi pääsiäisen alla Kehä III:lla vähän erikoisemman autokuljetuksen. Vähän erikoisemmassa Volkswagen-kuljetuksessa oli kyydissä kolme iäkkäämpää Volkswagenia.

Edessä ylhäällä autokuljetuksen kyydissä on 1970-luvun alun Volkswagen Kupla eli tarkalleen ottaen Volkswagen Typ 1, maailman ensimmäinen Volkswagen-malli. Autossa oli tuolloin 1,3-litrainen moottori, joka kehitti 29 kilowatin (40 hv) tehon. Sen kanssa autokuljetuksen ylähyllyllä Volkswagen Transporter eli Kleinbus – tarkalleen ottaen Volkswagen Typ 2, jonka valmistus aloitettiin Kuplan jälkeen 1950-luvulla.

Kolmantena autona erikoisemmassa Volkswagen-kuljetuksessa on Volkswagen Karmann Ghia, vuosikymmenien takainen urheilullisempi malli, jonka kori tehtiin käsityönä. Karmann Ghian tuotanto alkoi 1950-luvun puolivälissä ja jatkui aina 1970-luvun puoliväliin saakka.

Moottorin toimituksella ei ole tietoa, mihin Volkswagenit olivat matkalla, mutta olisiko mahdollista, että tällainen komea kokoelma nähtäisi pääsiäisenä esimerkiksi American Car Show'ssa, jossa on esillä muitakin näyttäviä ajoneuvoja. Moottorin toimitus on myös paikalla pääsiäisviikonloppuna American Car Show'ssa.

Teksti ja kuva Manu Tuppurainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat